Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Ioannina
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Bizhub 554e fax problem

    Bizhub 554e sends fax, but doesn't receive

  2. #2
    Field Supervisor 500+ Posts Bix's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Berlin
    Posts
    844
    Rep Power
    18

    Re: Bizhub 554e fax problem

    Hi, did you initialize the fax settings as per the manual? Have you set up your marketing area?
    Is there an attempt to receive? Maybe they have two separate lines?

  3. #3
    Service Manager 1,000+ Posts
    Bizhub 554e fax problem


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    2,241
    Rep Power
    78

    Re: Bizhub 554e fax problem

    Change "fax marketing area" in service mode to your area. There are 2 marketing area settings, 1 for the machine and 1 for fax.

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts kingarthur's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    791
    Rep Power
    36

    Re: Bizhub 554e fax problem

    are you using the original KM fax lead, as other leads don't always work
    Tip for the day; Treat every problem as your dog would.....If you cant eat it or f*ck it....then p*ss on it & walk away...

  5. #5
    Technician larweedad's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    67401
    Posts
    36
    Rep Power
    21

    Re: Bizhub 554e fax problem

    Had one that would not receive. Noise on the line. Tried different things, replaced the fax kit, worked fine.

  6. #6
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    306
    Rep Power
    22

    Re: Bizhub 554e fax problem

    Assuming you called the line and verified that actual jack is ringing. See that the fax usb cable is actually plugged in to the FAX1 circuit. The mark is not easy to see.

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Las Vegas
    Posts
    156
    Rep Power
    21

    Re: Bizhub 554e fax problem

    I have had lots of weird problems with fax lines did you verify that the fax is actually ringing to that number. when in doubt I always take a simple phone out and plug it in to make sure I can call out/in on that number. If the fax is set up correctly they very rarely fail almost never in my experience. Get the book and run through all the settings again for the FK511

  8. #8
    KonicaMinolta Senior Tech 250+ Posts srvctec's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Central Kansas
    Posts
    354
    Rep Power
    29

    Re: Bizhub 554e fax problem

    Many KM products require the fax cord that came with the machine or a similar one with ONLY 2 wires. Had a similar issue on a different model that started after the customer moved the machine and added their own longer 4 wire cord. Moved the machine over close enough to put in a 2 wire cord and it worked perfectly. Their issue was that they could send but not receive and when calling their fax number, the line would just ring and ring and the fax would never pick up. It was a VOIP system.
    Started in the copier service business in the fall of 1988 and have worked at the same company since then, now the senior tech, since 2000.

  9. #9
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Jacksonville, Fl
    Posts
    306
    Rep Power
    22

    Re: Bizhub 554e fax problem

    Quote Originally Posted by srvctec View Post
    Many KM products require the fax cord that came with the machine or a similar one with ONLY 2 wires. Had a similar issue on a different model that started after the customer moved the machine and added their own longer 4 wire cord. Moved the machine over close enough to put in a 2 wire cord and it worked perfectly. Their issue was that they could send but not receive and when calling their fax number, the line would just ring and ring and the fax would never pick up. It was a VOIP system.
    I have seen issues with 4 wire cords as well. Last time was a Kyocera FS1128. Their $100 brother fax was ok with it, but the Kyocera was having none of it until I put a 2 wire cord on it (with choke just for good measure).

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here