Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Service Manager 1,000+ Posts
    C284e yellow almost missing

    mrfuser's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,379
    Rep Power
    0

    C284e yellow almost missing

    We have a client with a c284e that the yellow is almost missing on, the color is super washed out. We replaced the iu and transfer belt and toner is oem and same result. Sensor reads about 7 , same as other colors. Cleaned idc sensors and same result . Any thoughts?

    also replaced yellow dv unit a while back. Seemed to work ok after that. Maybe bad toner pump is not getting enough into developer?
    Last edited by mrfuser; 1 Week Ago at 07:45 PM.

  2. #2
    Service Manager 1,000+ Posts
    C284e yellow almost missing


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    2,289
    Rep Power
    79

    Re: C284e yellow almost missing

    Quote Originally Posted by mrfuser View Post
    We have a client with a c284e that the yellow is almost missing on, the color is super washed out. We replaced the iu and transfer belt and toner is oem and same result. Sensor reads about 7 , same as other colors. Cleaned idc sensors and same result . Any thoughts?

    also replaced yellow dv unit a while back. Seemed to work ok after that. Maybe bad toner pump is not getting enough into developer?
    Why did you replace the yellow Dev unit awhile back? If it was because it dumped did you replace the yellow drum at same time? There is no toner pump on Kon/Min like Ricoh has.

    If I was to guess I would say the yellow dev dumped again. This time make sure you replace drum at same time. Also it's been mentioned on this forum many times, ANY over life drum can cause ANY developer unit to dump. So check all your consumables.

    Very easy to troubleshoot, run a yellow halftone test page, if you have diagonal white streaks it dumped. Or you can physically look at mag roller on dev and see developer powder missing on mag roller.
    Last edited by copyman; 1 Week Ago at 11:33 AM.

  3. #3
    Copier Technician 250+ Posts
    C284e yellow almost missing

    mga's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    london
    Posts
    353
    Rep Power
    37

    Re: C284e yellow almost missing

    Quote Originally Posted by mrfuser View Post
    We have a client with a c284e that the yellow is almost missing on, the color is super washed out. We replaced the iu and transfer belt and toner is oem and same result. Sensor reads about 7 , same as other colors. Cleaned idc sensors and same result . Any thoughts?

    also replaced yellow dv unit a while back. Seemed to work ok after that. Maybe bad toner pump is not getting enough into developer?
    Try replacing with new oem pcu and dev assy this happens when some engineers rebuild and rechip assy's

  4. #4
    Service Manager 1,000+ Posts
    C284e yellow almost missing

    mrfuser's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,379
    Rep Power
    0

    Re: C284e yellow almost missing

    I went back to replace hopper assembly because it wasnít adding toner. New hopper assembly had purple wires on left plug instead of white and didnít seem to fit exactly even though it came from another 284 of the exact same model so I cleaned out the old one and also removed and checked the developer unit and all looked good. After putting it all back I did an add toner for yellow and watched the gears and auger and sure enough it was working now. Did a test page and yellow was back. No idea what exactly I did to fix it as the toner I cleaned out was not compacted at all but it works and Iím glad, for now....

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here