Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    658
    Rep Power
    26

    Re: C654 network port issue.

    The NIC is protected against surges. if it took a hit you would see symptoms like this..Once an active cable is plugged in you should see activity regardless is actual communicaiton is happening. If you don't get any activity plugged into a known working laptop then you may have to replace the system board. E

  2. #12
    Service Manager 1,000+ Posts
    C654 network port issue.


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    2,349
    Rep Power
    82

    Re: C654 network port issue.

    I lost four C654's in one building to surge from lightning storm. Funny thing is they all were on the good big square surge protectors! Problem was only the power cord was protected. They didn't have the net & phone cables plugged into the surge protector. Surge went through the net cables. Could copy but no print or scan. I believe the net port activity lights were on with at least one of the machines but not all and the MFP boards were bad. All repaired by Hytec dealers services and all working great again.

    Just a side note, 3 other machines on same network did not get damaged. One with no surge protector at all! Their IT people now have all the machines utilizing the surge protectors with ALL cables going through them.

  3. #13
    Service Manager 5,000+ Posts
    C654 network port issue.

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    8,262
    Rep Power
    177

    Re: C654 network port issue.

    Quote Originally Posted by copyman View Post
    I lost four C654's in one building to surge from lightning storm. Funny thing is they all were on the good big square surge protectors! Problem was only the power cord was protected. They didn't have the net & phone cables plugged into the surge protector. Surge went through the net cables. Could copy but no print or scan. I believe the net port activity lights were on with at least one of the machines but not all and the MFP boards were bad. All repaired by Hytec dealers services and all working great again.

    Just a side note, 3 other machines on same network did not get damaged. One with no surge protector at all! Their IT people now have all the machines utilizing the surge protectors with ALL cables going through them.
    these are GREAT surge units... some have RJ45 & phone all outlets (115v) are surge protected ... the mini's are good for stand alone MFP's .. they

    DO have a warranty with repair/replacement clauses .

    ESP Digital QC Surge Protectors - Syratec

  4. #14
    Service Manager 1,000+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2,336
    Rep Power
    105

    Re: C654 network port issue.

    Quote Originally Posted by copyman View Post
    I lost four C654's in one building to surge from lightning storm. Funny thing is they all were on the good big square surge protectors! Problem was only the power cord was protected. They didn't have the net & phone cables plugged into the surge protector. Surge went through the net cables. Could copy but no print or scan. I believe the net port activity lights were on with at least one of the machines but not all and the MFP boards were bad. All repaired by Hytec dealers services and all working great again.

    Just a side note, 3 other machines on same network did not get damaged. One with no surge protector at all! Their IT people now have all the machines utilizing the surge protectors with ALL cables going through them.
    Yea I remember you posted about this situation with several machines failed NIC on MFP boards. Just waited for you to come and tell him from experience.
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

  5. #15
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    C654 network port issue.

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    18,251
    Rep Power
    313

    Re: C654 network port issue.

    I think I'd check for a duplicate IP. And definitely try connecting directly to the laptop. I've seem machines lose network connection because of dupes, and power issues. =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  6. #16
    KonicaMinolta Senior Tech 250+ Posts srvctec's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Central Kansas
    Posts
    425
    Rep Power
    39

    Re: C654 network port issue.

    Quote Originally Posted by copyman View Post
    I lost four C654's in one building to surge from lightning storm. Funny thing is they all were on the good big square surge protectors! Problem was only the power cord was protected. They didn't have the net & phone cables plugged into the surge protector. Surge went through the net cables. Could copy but no print or scan. I believe the net port activity lights were on with at least one of the machines but not all and the MFP boards were bad. All repaired by Hytec dealers services and all working great again.

    Just a side note, 3 other machines on same network did not get damaged. One with no surge protector at all! Their IT people now have all the machines utilizing the surge protectors with ALL cables going through them.
    I had a full contract customer with a C284e that had a surge protector provided by us and all cords plugged in protecting everything (fax, network and power) when we set it up. They decided to move the machine and that the box wasn't needed in the new location in another building but left it by the machine (go figure!). Lighting storm took out the machine via the network cable and they were whining about having to pay for it. I explained that had you left all the cables plugged into the surge protector, the machine most likely would still be working. Charged them something around $1600 for everything, including another trip back for other related issues. They lost all their computers and internet modem in the same storm so they just filed an insurance claim anyway.
    Started in the copier service business in the fall of 1988 and have worked at the same company since then, now the senior tech, since 2000.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here