Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 43
  1. #1
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Newton Ground
    Posts
    76
    Rep Power
    6

    Pattern on prints shows up on black C454e

    So here were are guys
    Black drum new
    Black developer new
    Cyan drum new
    Developer installed two days ago the drums today.
    Now sure why I have those pattern prints to be honest. Could it be the IBT? Installed a new blade a few days ago when thought the blade was the issue.
    Really don't know what going on. This printer been so reliable

    Sent from my SM-G955F using Tapatalk

  2. #2
    Service Manager 5,000+ Posts
    Pattern on prints shows up on black C454e

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    9,965
    Rep Power
    231

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    Quote Originally Posted by positiveg View Post
    So here were are guys
    Black drum new
    Black developer new
    Cyan drum new
    Developer installed two days ago the drums today.
    Now sure why I have those pattern prints to be honest. Could it be the IBT? Installed a new blade a few days ago when thought the blade was the issue.
    Really don't know what going on. This printer been so reliable

    Sent from my SM-G955F using Tapatalk

    brand NEW OEM dev unit?

    was it initialized ?

    OEM genuine toner?

    did you clean all electrical contacts before installing dev unit?

    how does the belt look?

    is the image on the belt like that

    is the image on the drums like that

    Phil B. ' The Dentist '

  3. #3
    Service Manager 2,500+ Posts
    Pattern on prints shows up on black C454e

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    north jersey
    Posts
    2,943
    Rep Power
    83

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    replace the white cap on the toner hopper and install a new DV unit and warranty this one.
    also check the slide door to see if toner can even enter the DV unit (corrugated tube).
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Newton Ground
    Posts
    76
    Rep Power
    6

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    see below thanks
    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    brand NEW OEM dev unit? Genuine

    was it initialized ? ? installed and the machine picked it up as new

    OEM genuine toner? Nah Genuine

    did you clean all electrical contacts before installing dev unit? didn't check

    how does the belt look? kinda ok no marks really it is relatively new, was replaced a few months ago.

    is the image on the belt like that not sure will a stop print

    is the image on the drums like that will check

    Phil B. ' The Dentist '

  5. #5
    Service Manager 1,000+ Posts
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Meridian, MS
    Posts
    1,126
    Rep Power
    42

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    That looks like the auger pattern from the dev unit!!!Pattern on prints shows up on black C454e

    Sent from my SM-N950U1 using Tapatalk
    REACH FOR THE STARS!!!
    Konica Minolta Planetariums!
    https://www.konicaminolta.com/planet...gma/index.html

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts
    Pattern on prints shows up on black C454e

    BillyCarpenter's Avatar
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Long Beach, Mississippi
    Posts
    880
    Rep Power
    36

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    It's possible that you have a faulty new DV unit. But I'd like to know if you got the exact same pattern with the old DV unit. If so, that would make me skeptical that the new DV is bad.

    Edit: I'd start with a couple of basic checks:

    - Make sure the mag roller is turning. You can do this by wiping off all the DV/toner from the mag roller and then running a copy and pulling the DV unit out to see if it's now covered. If not, you've got a broken gear somewhere or a clutch problem.

    - Check the DV bias voltage to make sure it matches what the manual says.
    Last edited by BillyCarpenter; 2 Weeks Ago at 11:16 PM.

  7. #7
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Newton Ground
    Posts
    76
    Rep Power
    6

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    I actually csnt recall getting this pattern with the old developer unit. Good thing I didn't throw it away. In fact got the old drum too. But I think that old black drum might be an issue.
    When you say mag u mean the magenta developer correct?
    I don't get any issues with reds etc but I'll let yoy guys know for sure.
    This is crazy that it could be a brand new dev unit and getting this issue.


    Sent from my SM-G955F using Tapatalk

  8. #8
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Pattern on prints shows up on black C454e

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    18,539
    Rep Power
    322

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    Please measure: What interval on the pattern in millimeters? =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  9. #9
    Field Supervisor 500+ Posts
    Pattern on prints shows up on black C454e

    BillyCarpenter's Avatar
    Join Date
    Aug 2020
    Location
    Long Beach, Mississippi
    Posts
    880
    Rep Power
    36

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    Quote Originally Posted by positiveg View Post
    I actually csnt recall getting this pattern with the old developer unit. Good thing I didn't throw it away. In fact got the old drum too. But I think that old black drum might be an issue.
    When you say mag u mean the magenta developer correct?
    I don't get any issues with reds etc but I'll let yoy guys know for sure.
    This is crazy that it could be a brand new dev unit and getting this issue.


    Sent from my SM-G955F using Tapatalk
    No, I mean the magnetic roller on the black DV unit. It's the roller that you can see and it's coated with developer and toner. Take the black DV out and wipe off all the developer until there is none left. Reinstall the DV unit and make a copy. Take the DV out again and look at the magnetic roller. If it's not coated with developer you have lost rotation somewhere in the DV drive train.

  10. #10
    Service Manager 5,000+ Posts
    Pattern on prints shows up on black C454e

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    9,965
    Rep Power
    231

    Re: Pattern on prints shows up on black C454e

    Quote Originally Posted by positiveg View Post
    I actually csnt recall getting this pattern with the old developer unit. Good thing I didn't throw it away. In fact got the old drum too. But I think that old black drum might be an issue.
    When you say mag u mean the magenta developer correct?
    I don't get any issues with reds etc but I'll let yoy guys know for sure.
    This is crazy that it could be a brand new dev unit and getting this issue.


    Sent from my SM-G955F using Tapatalk
    mag = magnetic roller.. every dev unit has one it transfers toner to the drum.

    are you a tech? that is common lingo

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here