Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    South Africa
    Posts
    39
    Rep Power
    2

    V CARE CONNECTION

    I have a bizhib 287 had to replace a EMMC and mfpb on the Mc as the network port was faulty and the EMMC had a NVRAM error code on it fitted second hand boards , Mc works fine but connecting vcare http as the mc was connected on old boards gets 3002 error code any suggestions to sort this out

    Sent from my SM-A505F using Tapatalk

  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts Thayer's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Burton, MI
    Posts
    63
    Rep Power
    7

    Re: V CARE CONNECTION

    I would like to hear the happens, being I'm new to V care world.
    Thanks

  3. #3
    Senior Member 50+ Posts
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    Durban
    Posts
    72
    Rep Power
    8

    Re: V CARE CONNECTION

    Quote Originally Posted by blinxwap View Post
    I have a bizhib 287 had to replace a EMMC and mfpb on the Mc as the network port was faulty and the EMMC had a NVRAM error code on it fitted second hand boards , Mc works fine but connecting vcare http as the mc was connected on old boards gets 3002 error code any suggestions to sort this out

    Sent from my SM-A505F using Tapatalk
    Hi,

    You mentioned you installed a second hand EMMC, I
    Did you change the serial number as the EMMC will carry over the serial number from it original machine. Print a meter count page and confirm if the serial number matches the one on the machine, if not proceed to service mode - System 1 - Serial number and edit accordingly.

  4. #4
    Technician
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    South Africa
    Posts
    39
    Rep Power
    2

    Re: V CARE CONNECTION

    Quote Originally Posted by byronf View Post
    Hi,

    You mentioned you installed a second hand EMMC, I
    Did you change the serial number as the EMMC will carry over the serial number from it original machine. Print a meter count page and confirm if the serial number matches the one on the machine, if not proceed to service mode - System 1 - Serial number and edit accordingly.
    I did change the serial number

    Sent from my SM-A505F using Tapatalk

  5. #5
    Service Manager 1,000+ Posts Bix's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Berlin
    Posts
    1,313
    Rep Power
    30

    Re: V CARE CONNECTION

    Hi, make sure that in Security - Enable SSL the flags for "SSLv3" and "TLS1.0" are checked.

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    793
    Rep Power
    32

    Re: V CARE CONNECTION

    A 3002 code is "unopened CLIENT ID"..Could be machine or network related, but since you say this happened after major board replacement I would do a complete init of the device..Sounds like you may have 2 different s/n trying to go out. E

  7. #7
    Service Manager 2,500+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,338
    Rep Power
    151

    Re: V CARE CONNECTION

    Quote Originally Posted by emujo2 View Post
    A 3002 code is "unopened CLIENT ID"..Could be machine or network related, but since you say this happened after major board replacement I would do a complete init of the device..Sounds like you may have 2 different s/n trying to go out. E
    Offtopic
    Ed, glad you're still hanging around.
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

  8. #8
    Technician
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    South Africa
    Posts
    39
    Rep Power
    2

    Re: V CARE CONNECTION

    Quote Originally Posted by emujo2 View Post
    A 3002 code is "unopened CLIENT ID"..Could be machine or network related, but since you say this happened after major board replacement I would do a complete init of the device..Sounds like you may have 2 different s/n trying to go out. E
    I have done initialization on mc , checked network subnet and gateway still doesnt connect 3002 error

    Sent from my SM-A505F using Tapatalk

  9. #9
    Service Manager 1,000+ Posts
    V CARE CONNECTION


    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,240
    Rep Power
    40

    Re: V CARE CONNECTION

    Try deleting on v care then intial/ram clear and reconnect at machine

    Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

  10. #10
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    UK
    Posts
    685
    Rep Power
    34

    Re: V CARE CONNECTION

    Firstly are they using a proxy server? That may need re inputting.

    Also make sure the dns server ip is set correctly.

    I have fixed many a csrc (Vcare) fault by inputting this correctly.

    I usually initialise the network settings using dhcp auto discovery on the machine and then setting the static address afterwards.

    Also I remember we had this fault on this model because the network speed was set to auto 1Ghz. As soon as the speed was slowed down it connected, might be worth a try as well.

    Failing that it may be blocked if the customer is using a firewall.

    Hope some of this helps.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here