Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 41
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Baton Rouge, LA
    Posts
    101
    Rep Power
    20

    Bizhub C454e with K Imaging issues

    This is an odd one for me. Customer put in service request stating that machine was giving them poor image quality. I had them print the built-in demo page and send an image to me. The black portion of the image was not being put on the paper, instead there was some residue on the page that looked like developer. I grabbed a brand new IU-512K and DR-512k and went to the site. TCR density for CMY were all in the expected range, but K was a 0.00%. Replaced the drum and developer as a set(Drum was at end of life, and I've seen issues where these machines will bleed out a developer if you have an old drum, so I figured it was worth doing). Printed some test patterns, and the image was very light. TCR density read normal.

    I decided to take the machine back to my shop to work on it. First thing I did was try another developing unit. This time I pulled one out of another machine. Print quality was good, but TCR density showed very high.... like almost 19%. Naturally, the machine coded out every 20 pages or so. I ran some full density half tones to see if the level would drop and the machine would level out, but by the time the TCR sensor was detecting density down to around 12% copy quality was awful. Next thing I tried was changing out the board the developers plug into(A7PUH00500 FRB Board). Flashed the firmware to latest base, and still having the same issues.

    Never seen anything like this issue, was hoping for some insite.

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Bizhub C454e with K Imaging issues

    techsxge's Avatar
    Join Date
    Jan 2022
    Location
    N/A
    Posts
    261
    Rep Power
    9

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    Quote Originally Posted by JasonSBE View Post
    This is an odd one for me. Customer put in service request stating that machine was giving them poor image quality. I had them print the built-in demo page and send an image to me. The black portion of the image was not being put on the paper, instead there was some residue on the page that looked like developer. I grabbed a brand new IU-512K and DR-512k and went to the site. TCR density for CMY were all in the expected range, but K was a 0.00%. Replaced the drum and developer as a set(Drum was at end of life, and I've seen issues where these machines will bleed out a developer if you have an old drum, so I figured it was worth doing). Printed some test patterns, and the image was very light. TCR density read normal.

    I decided to take the machine back to my shop to work on it. First thing I did was try another developing unit. This time I pulled one out of another machine. Print quality was good, but TCR density showed very high.... like almost 19%. Naturally, the machine coded out every 20 pages or so. I ran some full density half tones to see if the level would drop and the machine would level out, but by the time the TCR sensor was detecting density down to around 12% copy quality was awful. Next thing I tried was changing out the board the developers plug into(A7PUH00500 FRB Board). Flashed the firmware to latest base, and still having the same issues.

    Never seen anything like this issue, was hoping for some insite.
    If you stop the machine mid-rpint, can you get a perfectly fine image on the transfer belt unit?
    If not, then your issue might be the toner itself (Aftermarket?) not being able to be fixed by the fusing unit. If it is bad there already, then you might just have a feeding problem
    Last edited by techsxge; 07-14-2022 at 08:50 PM.

  3. #3
    Senior Tech 250+ Posts
    Bizhub C454e with K Imaging issues

    techsxge's Avatar
    Join Date
    Jan 2022
    Location
    N/A
    Posts
    261
    Rep Power
    9

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    Thinking about it before i wanted to sleep, this sounds more like an issue with the PH / Laser Unit. I'd just replace it to be honest

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts Woxner's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Felixstowe England
    Posts
    738
    Rep Power
    37

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    replace the hv pwb known to cause this. also ck transfer belt to make sure roller is not broken (end joint) i have seen these not touch the drum. are you gettin the banding from dev unit.

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Baton Rouge, LA
    Posts
    101
    Rep Power
    20

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    I tried replacing the HV board shortly after making this post. No change. I don't think it's the transfer belt because when I put the used developer unit in the machine(when it showed 19% density in the state confirmation tcr history) the image was actually quite normal. Once the level started to drop closer to the normal range, the image gradually got lighter and lighter. For this reason I don't think it could be the PH, either.


    Edit:

    After replacing the HV board, I also changed the Printer control board. Same result.

  6. #6
    Certified Konica Expert 2,500+ Posts
    Bizhub C454e with K Imaging issues

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    north jersey
    Posts
    3,879
    Rep Power
    144

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    check the transfer belt like Woxner suggested.
    We know a thing or two because we've seen a thing or two.
    Also don't ask me for files without a contributor badge.

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Baton Rouge, LA
    Posts
    101
    Rep Power
    20

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    I'm not sure how the transfer belt would cause the TCR sensor to show such a high reading in the developing unit but I will check it 1st thing whenever I get to the office in the morning. Thanks. Any other suggestions for anyone?

  8. #8
    Service Manager 2,500+ Posts
    Bizhub C454e with K Imaging issues


    Join Date
    Sep 2005
    Location
    South Jersey
    Posts
    3,126
    Rep Power
    108

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    Really strange all of a sudden there are weird quality issues. 2 machines in same week showing "0"% toner levels. All the 4 series I've worked on and maybe seen it one time. I've seen the level history low when dev dumped but never "0" !! Is it coincidental this is happening since the Kon/Min toner shortage and having no choice but to use aftermarket toners? Or even if genuine toners did Kon/Min have to resort to using crap toner? Something just doesn't add up with all these weird quality issues!!!

  9. #9
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Baton Rouge, LA
    Posts
    101
    Rep Power
    20

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    Quote Originally Posted by copyman View Post
    Really strange all of a sudden there are weird quality issues. 2 machines in same week showing "0"% toner levels. All the 4 series I've worked on and maybe seen it one time. I've seen the level history low when dev dumped but never "0" !! Is it coincidental this is happening since the Kon/Min toner shortage and having no choice but to use aftermarket toners? Or even if genuine toners did Kon/Min have to resort to using crap toner? Something just doesn't add up with all these weird quality issues!!!

    I thought about that too because we have had to buy some non-oem toners to deal with supply chain issues, and I saw said toners decimate another c454e we had on the field, but this machine is very low volume of use, and all the toners in it were OEM from before the shortages. I should also note that right before I shut down for the day I tried swapping out the toner subhopper assembly just in case it wasn't replenishing properly. Didn't change anything.

  10. #10
    Service Manager 5,000+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,620
    Rep Power
    240

    Re: Bizhub C454e with K Imaging issues

    Quote Originally Posted by JasonSBE View Post
    I thought about that too because we have had to buy some non-oem toners to deal with supply chain issues, and I saw said toners decimate another c454e we had on the field, but this machine is very low volume of use, and all the toners in it were OEM from before the shortages. I should also note that right before I shut down for the day I tried swapping out the toner subhopper assembly just in case it wasn't replenishing properly. Didn't change anything.
    I'm afraid at this situation you may be pointing at MFPB replacement..
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here