Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    161
    Rep Power
    32

    FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Have worked on a bunch of these finishers and know most of the usual suspect problems with them, but have an issue I haven't seen before.
    Copies run into the exit area of the finisher fine with no issues and are then jogged by the side guides. After that the copies just sit there and the eject belts never come on (there is a slight noise like they are trying to energize) to eject the copies out of the finisher and then a jam message comes up a short time later (J-7221).
    I have gone into service mode finisher components test and run the exit belts and they work fine, so they are not stuck or binding.
    The bundle eject and pre-eject motors look fine and all sensors have been cleaned.
    The side alignment guides are new and updated.
    Any ideas would be much appreciated!

  2. #2
    Certified Konica Expert 2,500+ Posts
    FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,983
    Rep Power
    217

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    check the clock disks on the eject assy. make sure the axles havent quit.
    We know a thing or two because we've seen a thing or two.
    Also don't ask me for files without a contributor badge.

  3. #3
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    22,468
    Rep Power
    463

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    The eject belts can also get out of time, skewing the ejected stack of paper. =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  4. #4
    Technician
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Varna
    Posts
    14
    Rep Power
    24

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Same situation here.. ended up with encoder disk on exit belt - broken clips end fallen down from the axle.
    A little glue work for me.. yes in SM all check work but may be it looks only home position.
    I was pointed to that wheel after firmware update throw me immediately C-110x - can't remember last digit

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    161
    Rep Power
    32

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Just wanted to update this post to show the culprit for my problem. One of the pulley gears (A87HPP7500 Pulley 25T) for the eject unit had split.




    IMG_1650 (2).jpg

  6. #6
    Certified Konica Expert 2,500+ Posts
    FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Synthohol's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    North Jersey
    Posts
    4,983
    Rep Power
    217

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    double thumbs up for that find!!
    We know a thing or two because we've seen a thing or two.
    Also don't ask me for files without a contributor badge.

  7. #7
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    May 2018
    Location
    Hong Kong
    Posts
    466
    Rep Power
    19

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    BTW, the paper width regulators stopped on wrong position and caused paper jam, it may trouble from finisher control board?

  8. #8
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    22,468
    Rep Power
    463

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Quote Originally Posted by SAR View Post
    Just wanted to update this post to show the culprit for my problem. One of the pulley gears (A87HPP7500 Pulley 25T) for the eject unit had split.

    IMG_1650 (2).jpg
    Good catch! There are at least a dozen improvements to that exit unit assembly. I'd order the assembly, rather that to try to disassemble that exit assembly. =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  9. #9
    Service Manager 5,000+ Posts tsbservice's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    7,138
    Rep Power
    346

    Re: FS-534 not ejecting copies and 7221 jams

    Quote Originally Posted by SAR View Post
    Just wanted to update this post to show the culprit for my problem. One of the pulley gears (A87HPP7500 Pulley 25T) for the eject unit had split.




    IMG_1650 (2).jpg
    Great, thanks for following up and pictures as usual are much appreciated 👍
    A tree is known by its fruit, a man by his deeds. A good deed is never lost, he who sows courtesy, reaps friendship, and he who plants kindness gathers love.

    Blessed are they who can laugh at themselves, for they shall never cease to be amused.

    I don't reply to private messages from end users.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here