Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 32
  1. #21
    RTFM!! 5,000+ Posts allan's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Centurion
    Posts
    5,358
    Rep Power
    151

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Be lazy and see if you are creating yellow waste. If so its the TBU if not the drum or it is to far from the mag roller on one end else HV. Can win a prize for grammar with that. Its not the laser in my opinion looks like static.
    Whatever

  2. #22
    Field Supervisor 500+ Posts B0265's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    711
    Rep Power
    46

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    I think we have found the cause. The rear rib that put pressure on the developing unit look normal from the outside but when we did put some pressure on it we found that it's not fixed to the shaft so the plastic is probabaly broken. Now we must figure out how to get to this part and if it's possible to fix it. These parts are not listed in the parts guide manual.

  3. #23
    Senior Tech 100+ Posts
    C250i No yellow on rear side of page


    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    205
    Rep Power
    34

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Quote Originally Posted by B0265 View Post
    I think we have found the cause. The rear rib that put pressure on the developing unit look normal from the outside but when we did put some pressure on it we found that it's not fixed to the shaft so the plastic is probabaly broken. Now we must figure out how to get to this part and if it's possible to fix it. These parts are not listed in the parts guide manual.

    Do you have a picture of where that part is? it would be good to know for future reference.

  4. #24
    Service Manager 5,000+ Posts
    C250i No yellow on rear side of page

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    7,472
    Rep Power
    180

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Quote Originally Posted by B0265 View Post
    I think we have found the cause. The rear rib that put pressure on the developing unit look normal from the outside but when we did put some pressure on it we found that it's not fixed to the shaft so the plastic is probabaly broken. Now we must figure out how to get to this part and if it's possible to fix it. These parts are not listed in the parts guide manual.

    You're welcome ..............
    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    For all your firmware & service manual needs please visit us at:

    www.copierfirmware.co.uk - www.printerfirmware.co.uk




  5. #25
    Field Supervisor 500+ Posts B0265's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    711
    Rep Power
    46

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Quote Originally Posted by Cantechman View Post
    Do you have a picture of where that part is? it would be good to know for future reference.
    No picture, but if you remove the drum and dev unit and turn the release lever you can see the white ribs that put spressure on the dev unit.

  6. #26
    Senior Tech 250+ Posts avecosat's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Valencia
    Posts
    283
    Rep Power
    27

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Quote Originally Posted by B0265 View Post
    No picture, but if you remove the drum and dev unit and turn the release lever you can see the white ribs that put spressure on the dev unit.
    Hello, was the problem solved with this solution?

  7. #27
    Field Supervisor 500+ Posts B0265's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    711
    Rep Power
    46

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Quote Originally Posted by avecosat View Post
    Hello, was the problem solved with this solution?
    No we have not repaired it yet. We will try to find out if the parts from a C258 can be used.

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2023
    Location
    New York
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    Hello. I'm having the same issues with you. Can I ask if there is a solution? Website Website

  9. #29
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2021
    Location
    Victoria
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    I had an issue the other day when changing a drum.

    When I released the pressure of the developer I lost magenta on the rear side of the page. Just like your yellow.
    I stopped the print and checked image on the drum and transfer belt. Found it was not transferring developer from developer to drum.
    My TCR levels were correct around 6 to 7.

    What I found was the developer ! Just above the developer roller there is a black cover that goes the length of the developer roller. It slides in and clips into place. From a quick glance it looks in place but is loose and held in by tape if I recall. Not properly clipped in. When this guide is out of position it alters the developer to drum spacing causing faint prints front to rear.

    I have attached a picture of a developer with a arrow pointing to the guide I am referring.

    Hope this helps, if it the same as my issue I had.

    regards
    Attached Images Attached Images

  10. #30
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2023
    Location
    Annecy
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Re: C250i No yellow on rear side of page

    have you checked the patches on the belt and check if there are any P. messages?

    have you checked the patches on the belt and check if there are any P. messages?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here