Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts excanonguy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Great White North
    Posts
    173
    Rep Power
    34

    C6500 cant get it "red" enough

    A bit of a long shot but here goes! We got this machine with almost 900K on it and know nothing of its past service history,when it prints and copies the reds always appear too orange,heres what I have done on it recently :

    200K pm kit
    developer assy's X4
    developer x4
    drums x4
    corona assy's x4
    d-max sensor assy's x 4

    I have cleaned the opyics and calibrated it countless times, nothing appears to have aany effect on it, the other colors appear to be fine....any thoughts, theories,or suggestions welcomed!!

  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    79
    Rep Power
    32
    Quote Originally Posted by excanonguy View Post
    A bit of a long shot but here goes! We got this machine with almost 900K on it and know nothing of its past service history,when it prints and copies the reds always appear too orange,heres what I have done on it recently :

    200K pm kit
    developer assy's X4
    developer x4
    drums x4
    corona assy's x4
    d-max sensor assy's x 4

    I have cleaned the opyics and calibrated it countless times, nothing appears to have aany effect on it, the other colors appear to be fine....any thoughts, theories,or suggestions welcomed!!
    This is an older known/resolved issue with this model.
    It is hardware related, if I remember correctly a "board" needs to be replaced in the MFP.
    It is NOT a RIP/File issue.

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts Si@danwood's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    leicester
    Posts
    154
    Rep Power
    34
    Doe's the gamma sensor assy have an "M" stamped on it?If it doesn't then replace the assy as a whole and it should help correct the issue(Sensor assy is located on the upper left side of the process cavity when the process carriage is pulled out).However the c6500 Reds aren't that brilliant and the official (UK at least) line is that it is a"limitation" of the engine.....Si

    (modified part no = A03UR79800)

    also try this link
    C6500 red color problume

  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts excanonguy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Great White North
    Posts
    173
    Rep Power
    34
    Thanks Si, I found the other link after I posted the question...thought I had a unique problem, guess I should have done a search first eh lol!! I was at the clients today for one of the other machines and confirmed the reg/gamma assy is the old 1st series one, so I have ordered the new one and should have it next week...I am pretty confident this will solve the issue and will add to this post after I change the assy, thanks!

    Steve

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here