Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    ALIEN OVERLORD 2,500+ Posts fixthecopier's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Republic of Pineland
    Posts
    4,716
    Rep Power
    134

    I need some help with a Di470

    It ran great for 6 years and then after the lease company did not pick up service on it, it has been on my frequent flier plan. Customer has to pay, and I really like them so I need to get it running. They have been cut off from money and I am doing this as a repeat. I had changed the atdc sensor a while back and the developer for cof24 codes. It ran for a while and then they are back. I tried to run an f-8, it would run and then code a few seconds later. I changed the developer again today and get the same result. The aidc level is 5.4 and I can't get it down. I found a bulletin about getting the level to 5.0 or you would have cof33 codes. I would welcome any ideas, I may be overthinking the problem.
    The greatest enemy of knowledge isn't ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking

  2. #2
    Service Manager minoltaed's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    springfield
    Posts
    44
    Rep Power
    30
    Replace the aidc sensor.

  3. #3
    albasoul06
    Guest
    C-0F33 code and the steps in the Troubleshooting section of the manual do not resolve the problem.

    CAUSE: Incorrect settings.
    SOLUTION: Check to make sure that the ATDC value noted after running F8 was entered as the "set" value in the Adjust Mode. If the ATDC "set" value was
    correct, check the connections between the PWB-A and the ATDC.
    To check the ATDC "set" value, follow the procedure below:
    1. Enter the Tech Rep. mode.
    2. Press the stop key and then the start key.
    3. Select printer.
    4. Select ATDC reference value. The current value should be close to 5V DC and the set value should be the same voltage setting as the current. If the value is found to be at "0V" the ATDC setting was not set properly when new developer was installed.
    Note: When installing new developer, make sure that the toner hopper and sub hopper

  4. #4
    Service Manager minoltaed's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    springfield
    Posts
    44
    Rep Power
    30
    You said in your post you were getting cof24 codes. I have worked on this machine since launch. I have had to replace the AIDC many times.

  5. #5
    ALIEN OVERLORD 2,500+ Posts fixthecopier's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Republic of Pineland
    Posts
    4,716
    Rep Power
    134
    I replaced the AIDC within the past 90 days, Iguess it would not hurt to change it again.
    The greatest enemy of knowledge isn't ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking

  6. #6
    Service Manager minoltaed's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    springfield
    Posts
    44
    Rep Power
    30
    If you replaced it already it might be good,those boxes had a problem were the anti-spill mylar would dump toner on it Make sure it is clean and try another if it doesn't work still. If you have a parts machine you might try the whole dv unit.

  7. #7
    Technician jrs157's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    cleveland
    Posts
    22
    Rep Power
    28
    I take it after the f8, you went into the tech rep settings for ATDC and changed it to the value attained then hit start key.
    Anyway, vac out the toner hopper where the toner add mag reed switch sensor is located. Make sure and watch the toner bottle toner bottle is turning.
    btw
    go old school and use white out on those gears to verify they are spinning.
    You may simply have a rounded out motor drive gear

  8. #8
    ALIEN OVERLORD 2,500+ Posts fixthecopier's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    The Republic of Pineland
    Posts
    4,716
    Rep Power
    134
    Problem is, I can not get the change to stick when I change it. Seems to do what it wants to , so I am waiting for a new sensor to come in.
    The greatest enemy of knowledge isn't ignorance, it is the illusion of knowledge. Stephen Hawking

  9. #9
    Senior Tech 250+ Posts montana's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    benghazi
    Posts
    394
    Rep Power
    0
    hi....check the mylar strip the toner antispill blade may there is a toner leak which drop on the sensor and it causes c0f24....i suggest try to change the blade
    thanks......

  10. #10
    Vanster
    Guest
    Replace the anti-spill mylar located below the drum cleaning blade. This part wears down and will let toner drop down onto the ATDC sensor. Make sure it is straight after mounting it and there are no bends in it.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here