Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Z1PP0
    Guest

    c280 magenta problem

    hello, sorry for my bad english, i have new bizhub c280, there is 33000 A4 on counter, nothing changed yet. i have problem with printing magenta. here is some tests A3, 100% magenta is ok, but low density magenta is printing with gradient from front to rear.

    please tell me what can i do to found the problem unit? clear the corona? does it help? or change drum unit? or developer unit? if it is developer problem than why 100% magenta is ok?
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Denver, Colorado; St Louis Mo.
    Posts
    70
    Rep Power
    0
    change the magenta drum unit (the unit comes with developer, drum, charge corona) when you do also clean the cavity the unit sits in

  3. #3
    Z1PP0
    Guest
    i changed position of cyan and magenta photo drum units but nothing happens, so i guess it is developing unit problem yes?

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    UK
    Posts
    826
    Rep Power
    50
    Assuming the PH glass is clean then yes, dev unit is most likely cause. I`ve had problems with the dev units causing faded areas similar to this. Some times you can clean the units by running a folded sheet of paper between the dev brush and the H cut plate.

  5. #5
    Z1PP0
    Guest
    ok, first of all i decided to remove dev unit and look at starter on magnet roler, if developer is collected on front side maybe gently shake will help to move developer to rear side.

    i have one qestion, after removing an instaling sam developer unit is it nessesary to make some adjustments frome service mode? and if yes, what operations i have to make in service mode?

  6. #6
    All things Konica Minolta 1,000+ Posts Stirton.M's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Calgary
    Posts
    1,813
    Rep Power
    52
    You should not need to do anything other than let the machine adjust on its own. Reset and Stabilize is typically done when the machine detects the removal of an image unit. In the end however, I suspect you may have to replace that unit if a visual inspection of the brush, drum and charge unit to not show anything amiss. Cannot hurt to ensure the laser glass is clean as well.
    "Many years ago I chased a woman for almost two years, only to discover that her tastes were exactly like mine: we both were crazy about girls."
    ---Groucho Marx


    Please do not PM me for questions related to Konica Minolta hardware.
    I will not answer requests or questions there.
    Please ask in the KM forum for the benefit of others to see the question and give their input.

  7. #7
    Z1PP0
    Guest
    i removed developer unit and as you say visual inspection of the developer unit give nothing. there was only a little bit of white dust of paper near magnet roller and blade. how remove this dust i dont know.
    i want to ask one questioin. how can i clean the laser glass if cleaning jig on it does not help.

  8. #8
    Z1PP0
    Guest
    today i changed magenta developer unit with not new one but same test printed on it was good. after i instaled unit in my printer nothing changed, magenta prints still same bad as it was on old unit. so please help me to detect the problem. is it dirty laser glass? and how can i clean it? there is no good serviceman and i have to do this myself. i have service manual.

  9. #9
    All things Konica Minolta 1,000+ Posts Stirton.M's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Calgary
    Posts
    1,813
    Rep Power
    52
    Pull out the unit, get a flash light and look in through the opening to peer along the glass. Outside of this, the only solution I can recommend is to contact a service guy to directly look at the machine to see what else might be causing the problem.
    "Many years ago I chased a woman for almost two years, only to discover that her tastes were exactly like mine: we both were crazy about girls."
    ---Groucho Marx


    Please do not PM me for questions related to Konica Minolta hardware.
    I will not answer requests or questions there.
    Please ask in the KM forum for the benefit of others to see the question and give their input.

  10. #10
    Z1PP0
    Guest
    no glass is clean. i removed the belt, and clean two optical density sensors under belt. after this i got some better prints. but in the rear side roblem does not go. so i think to loook at the rollers inside the belt, above each unit. may be it helps.

    here is my problem
    Attached Images Attached Images

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here