Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    new village
    Posts
    36
    Rep Power
    26

    C200: Image Corupt When Attach To Email

    Hello everyone
    Happy New Year !!

    I have a problem with C200 today. The first problem for this year. I scan to a folder, the output is good.
    But when attach to email, and send to other people, the receiver claim that a window pop up and telling that the was an error occur. Click OK at the pop up window, you can see the image. And after a few pages, there is some distortion on the image. Please refer the attachment. The original was ok.

    Have you all encounter the same problem before? What could it be? It is not the machine right? And how to fix this? Any suggestion will be much appreciated.
    Thanks for reading.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    C200: Image Corupt When Attach To Email


    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    145
    Rep Power
    0

    Re: C200: Image Corupt When Attach To Email

    Quote Originally Posted by k130 View Post
    Hello everyone
    Happy New Year !!

    I have a problem with C200 today. The first problem for this year. I scan to a folder, the output is good.
    But when attach to email, and send to other people, the receiver claim that a window pop up and telling that the was an error occur. Click OK at the pop up window, you can see the image. And after a few pages, there is some distortion on the image. Please refer the attachment. The original was ok.

    Have you all encounter the same problem before? What could it be? It is not the machine right? And how to fix this? Any suggestion will be much appreciated.
    Thanks for reading.
    try reflash the FW.

  3. #3
    Technician
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    new village
    Posts
    36
    Rep Power
    26

    Re: C200: Image Corupt When Attach To Email

    Quote Originally Posted by KM7155 View Post
    try reflash the FW.
    i think i will try to set scan to email first, and test to scan from the machine to their email. scan to folder was ok. it happen when the ok document attach in the email and send to other people, the output will have distortion.

    by the way, thanks for the suggestion km7155!

  4. #4
    Field Supervisor 1,000+ Posts
    C200: Image Corupt When Attach To Email

    TheOwl's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,734
    Rep Power
    62

    Re: C200: Image Corupt When Attach To Email

    As 7155 said, try doing a firmware update.

    Other things to look at are RAM, HDD and the email server that you are using to send the emails from.

    If the email is having issues, it can easily corrupt data. I have seen an email server corrupt attachments before whereby the attachments come through as 0KB. This issue was simply the email server having a full disk, but the email still went through.
    Please don't ask me for firmware or service manuals as refusal often offends.

  5. #5
    Step aside, noob 1,000+ Posts EarthKmTech's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Gigety
    Posts
    2,142
    Rep Power
    75

    Re: C200: Image Corupt When Attach To Email

    probably going to be fried ram / mfp board if the already mentioned suggestions dont work.

    there are free pretend smtp servers to run on your laptop for diagnostic purposes to rule out network/server config issues too.

  6. #6
    Field Supervisor 1,000+ Posts RRodgers's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Bernardino
    Posts
    1,951
    Rep Power
    56

    Re: C200: Image Corupt When Attach To Email

    Be sure that binary division isn't turned on.
    Color is not 4 times harder... it's 65,000 times harder. They call it "TECH MODE" for a reason. I have manual's and firmware for ya, course... you are going to have to earn it.

  7. #7
    Technician
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    new village
    Posts
    36
    Rep Power
    26

    Re: C200: Image Corupt When Attach To Email

    Quote Originally Posted by TheOwl View Post
    As 7155 said, try doing a firmware update.

    Other things to look at are RAM, HDD and the email server that you are using to send the emails from.

    If the email is having issues, it can easily corrupt data. I have seen an email server corrupt attachments before whereby the attachments come through as 0KB. This issue was simply the email server having a full disk, but the email still went through.
    hi,
    thanks for the input.
    i scan through smb to a folder, attach to their (client) exchange and send to the next pc (exchange) and the output is coruppted
    the same doc i attach to the gmail and open with yahoo mail, no issue
    attach to the exchange and send to the gmail/yahoo , and have issue..

    probably this is what you means..
    thanks, i will ask the client it guy to check the hardisc capacity

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here