Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts eg101's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    132
    Rep Power
    40

    Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Have Biz 223 in shop for other repairs.
    When testing machine after major repairs discovered that it displayed paper jam only from tray 1, other trays work fine. I have replaced feed rollers and O/W clutches to no affect. I actually swapped out tray 1 to another machine, with same results.
    Paper stops jus 1 inch out of timing roller. Code 30-03. Any ideas?

  2. #2
    Technician xscotty1990's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    40
    Rep Power
    22

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Hi there,

    there was a technical Information for bent first paper feeding unit.
    I cant find it right now but will search later


    greetings

    Scotty

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts eg101's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    132
    Rep Power
    40

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Thanks. I tried SSD site but didn't find anything about false jams, maybe I just missed it.
    It's really puzzling since it all looks so right

  4. #4
    Technician
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    alaska
    Posts
    22
    Rep Power
    20

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Check the photosensor pin below tray, if the pin is broken no send signal to PWB boar and no actuate the clucht. photosensor location in paper path

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts eg101's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    132
    Rep Power
    40

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    I cannot find actuator or sensor at paper exit area of feed unit.
    I compared feed unit with one from Biz 423 and they are different. 423 feed section has 3 photo interrupters and Biz 223 only has 2. It appears that paper feed from tray 1 is first detected by sensor at timing roller.

    So, let me try again. Tray one always says jam with paper fed in and stopping just before transfer rollers (code 30-03 11). Tray 2 and bypass work fine. new rollers and o/w clutches.

    Any suggestions?

  6. #6
    Trusted Tech 50+ Posts MDR24's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Durham
    Posts
    64
    Rep Power
    23

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Have you tried a trouble reset? I know it sounds unrelated but we had a +452 in last week and after we stripped and cleaned it. We had this exact problem all trays/functions working apart from tray1. Trouble reset fixed our issue.

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts eg101's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    132
    Rep Power
    40

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Quote Originally Posted by MDR24 View Post
    Have you tried a trouble reset? I know it sounds unrelated but we had a +452 in last week and after we stripped and cleaned it. We had this exact problem all trays/functions working apart from tray1. Trouble reset fixed our issue.
    Thanks for the suggestion. Tried it, got 1 sheet through, jams again.

  8. #8
    Technician xscotty1990's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    40
    Rep Power
    22

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Please check the three Little gears of the paper feed unit, had broken ones a month ago.
    Also check if you have built it to together correctly.

    Maybe you can see the paper feed unit working by putting a flashlight into the paper Cassette.

    Good Luck

    Scotty

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    alaska
    Posts
    22
    Rep Power
    20

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Chek this link and view page 12 look for article #3 sensor PS1


    http://manuales.siselectron.com.mx/A...20BH%20363.pdf






    :-)

    AtorCod%u002520Error%u002520BH%u002520363.pdf

  10. #10
    Senior Tech 100+ Posts eg101's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    132
    Rep Power
    40

    Re: Biz 223 false misfeeds tray 1 only.

    Thanks for all the help. Turns out the bushings on the timing rollers were bad.
    Go figure

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here