Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: F041 code

  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    115
    Rep Power
    24

    F041 code

    This 5501 machine has an F041 code, communication between main pwb and ISC pwb. Tried main pwb, Isc pwb, hard drive, CCD

    Can enter maintenance mode and see that in sim 019 there is no scanner boot or scanner firmware. Attempted combined firmware and error occurred on DP.

    Tried disconnecting DP and replacing DP, no difference. Anything scanner related appears to be dead.

    Going to check CN7 power source board to verify power going to ISC pwb
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    F041 code

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    17,531
    Rep Power
    295

    Re: F041 code

    What about the connectors and wire harness? =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    115
    Rep Power
    24

    Re: F041 code

    Quote Originally Posted by blackcat4866 View Post
    What about the connectors and wire harness? =^..^=
    I replaced the SATA wire and the gray wires that go between the ISC pwb and main board with ones from a recently working machine, no change.

    24v was present on the ISC pwb.

    I am in the process of replacing the entire scanner section with one from a used machine.

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts
    F041 code


    Join Date
    May 2009
    Location
    Concord, NH
    Posts
    595
    Rep Power
    32

    Re: F041 code

    Quote Originally Posted by nathicana View Post
    This 5501 machine has an F041 code, communication between main pwb and ISC pwb. Tried main pwb, Isc pwb, hard drive, CCD

    Can enter maintenance mode and see that in sim 019 there is no scanner boot or scanner firmware. Attempted combined firmware and error occurred on DP.

    Tried disconnecting DP and replacing DP, no difference. Anything scanner related appears to be dead.

    Going to check CN7 power source board to verify power going to ISC pwb
    I suspect the unit does not even know that it has a scanner due to a bad connection from the ISC to the main board. Make sure all the connectors between the two are seated fully and especially the flex cable. I have seen where even if you are careful, one of the contacts is de-laminated from the flex cable and bent backwards on insertion and there is no contact. If you had a DP problem you would be getting a different code. Hope this helps.

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    115
    Rep Power
    24

    Re: F041 code

    Quote Originally Posted by Santander View Post
    I suspect the unit does not even know that it has a scanner due to a bad connection from the ISC to the main board. Make sure all the connectors between the two are seated fully and especially the flex cable. I have seen where even if you are careful, one of the contacts is de-laminated from the flex cable and bent backwards on insertion and there is no contact. If you had a DP problem you would be getting a different code. Hope this helps.
    ISC board YC3 and YC4 are the only connectors that go to the main board. One is a red SATA wire the other a short 8 wire harness. I replaced both of these and the two boards have been changed also. The flat cables go from the ISC board into the scanner, not to the main board. I am replacing all that anyway though. There are other flat cables going from the main board to other places. Thanks

  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    115
    Rep Power
    24

    Re: F041 code

    I replaced the scanner section and the machine began working. I agree that there may have been a bad connection somewhere.

    Good thing we had a machine in our junk room to take this from.


    Thanks for the replies


    scanner.jpg

  7. #7
    Field Supervisor 500+ Posts
    F041 code


    Join Date
    May 2009
    Location
    Concord, NH
    Posts
    595
    Rep Power
    32

    Re: F041 code

    Thank you for letting us know what resolved your problem. Glad you got it going.

  8. #8
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    F041 code

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    17,531
    Rep Power
    295

    Re: F041 code

    Having a parts donor sure makes diagnosis easier.

    Congratulations on your success! =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    38
    Rep Power
    17

    Re: F041 code

    Have had similar case a few years ago.
    4 ISC pwbs needed to find the reason.
    Finally i tried CCD pwb, lamp driver pwb and brand new isc pwb
    After mounting from old isc pwb, F041 comes back.

    Each new mounted ISC pwb would destroyed from LED lamp driver pwb.

  10. #10
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Seattle
    Posts
    115
    Rep Power
    24

    Re: F041 code

    Quote Originally Posted by KYO_OEM View Post
    Have had similar case a few years ago.
    4 ISC pwbs needed to find the reason.
    Finally i tried CCD pwb, lamp driver pwb and brand new isc pwb
    After mounting from old isc pwb, F041 comes back.

    Each new mounted ISC pwb would destroyed from LED lamp driver pwb.
    Thanks, I was wondering what component may have caused this if it wasn't a connector problem. I had tried the ISC pwb and the CCD so the lamp circuit may have been the culprit.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here