Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Technician
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    apeldoorn
    Posts
    42
    Rep Power
    0

    C4600 TASKalfa 5052ci

    Hi guys,

    I have a problem with a 5052ci

    When i switch on the machine, the machine starts up and after 15 a 20 sec. the machine gives error C4600.

    I already replaced:

    LSU (complete unit)
    flatcables LSU-Engine pwb
    engine pwb

    Main pwb.

    any suggestion would we welcome

    thanks in advance.

  2. #2
    Technician
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Qld
    Posts
    19
    Rep Power
    2

    Re: C4600 TASKalfa 5052ci

    Have you replaced the motor?

  3. #3
    Service Manager 2,500+ Posts
    C4600 TASKalfa 5052ci

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    3,894
    Rep Power
    73

    Re: C4600 TASKalfa 5052ci

    Quote Originally Posted by dikyo View Post
    Hi guys,

    I have a problem with a 5052ci

    When i switch on the machine, the machine starts up and after 15 a 20 sec. the machine gives error C4600.

    I already replaced:

    LSU (complete unit)
    flatcables LSU-Engine pwb
    engine pwb

    Main pwb.

    any suggestion would we welcome

    thanks in advance.
    Did you update to the latest firmware version? currently Version: 04.04.0040 there are several corrective measures with this release.
    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    www.copierfirmware.co.uk

  4. #4
    Senior Tech 500+ Posts kuby's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Texas
    Posts
    868
    Rep Power
    34

    Re: C4600 TASKalfa 5052ci

    What is your firmware version? The current version is 4.07.

  5. #5
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    70
    Rep Power
    18

    Re: C4600 TASKalfa 5052ci

    What happens if you set U474/ Cycle to "0" or "2000"?
    At the moment system reached the 1000 cycle and want`s to run the cleaning, maybe we can stop it and getting entrance to check the motor by U474.
    Please remember that at same connector we have the waste toner motor. Broken/ blocked waste motor and maybe no more 24V present for LSU cleaning.
    Have heard from 1 similar case in past.

  6. #6
    Technician
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    apeldoorn
    Posts
    42
    Rep Power
    0

    Re: C4600 TASKalfa 5052ci

    Hi Guys,

    the cleaning motor is part of the LSU (is replaced)
    Firmware is 04.05.0030

    Settings in U474 has no effect.

    @KYO_OEM
    i will check the waste toner motor/24v

    thanks

    Grtz Dikyo

  7. #7
    Senior Tech 500+ Posts kuby's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Texas
    Posts
    868
    Rep Power
    34

    Re: C4600 TASKalfa 5052ci

    I would re-flash the firmware first. Sometimes it gets corrupt and can cause errors. Do the full install and not the Turbo, that way you get the whole package. I have seen corrupt firmware cause errors before and re-flashing it with the firmware Pack and not the Turbo Pack helped fix the problem. Worth a shot.

    Current version 4.07.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here