Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 4551ci Magenta Background


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    718
    Rep Power
    28

    TA 4551ci Magenta Background

    Hello, This machine has been running great for a month after my selling it to the customer. Out of the "clear blue sky" it started doing this... (see attached)IMG_2043.JPG Puts a red background on copies or prints intermittently. It produces great copies when it is not doing it. Any help would be very appreciated

  2. #2
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    TA 4551ci Magenta Background

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    18,237
    Rep Power
    313

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    I think that's "magenta". =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  3. #3
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    564
    Rep Power
    22

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    Charge is arcing out.

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 4551ci Magenta Background


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    718
    Rep Power
    28

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    Quote Originally Posted by Tonerkiller View Post
    Charge is arcing out.
    Thanks so much !! I was wondering if it was something like that... Is there anything I can do to prevent the arcing. I have about 30 of these machines in the field... Kinda freaked me out when it came up...

  5. #5
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 4551ci Magenta Background

    copiertec's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Centereach, L.I. New York
    Posts
    738
    Rep Power
    26

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    Quote Originally Posted by Doug James View Post
    Thanks so much !! I was wondering if it was something like that... Is there anything I can do to prevent the arcing. I have about 30 of these machines in the field... Kinda freaked me out when it came up...
    First, swap the charge roller from another drum unit to another, to see if the problem follows the roller. If it does you have your answer, if not could be something else. Make sure you have the updated charge rollers (MC-8705) as these do last much longer and do not get the bumps as much on them, which will cause " the charge roller arc." I would also recommend at every service call, clean the charge rollers as a pm to avoid any lines, etc.

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 4551ci Magenta Background


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    718
    Rep Power
    28

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    Quote Originally Posted by copiertec View Post
    First, swap the charge roller from another drum unit to another, to see if the problem follows the roller. If it does you have your answer, if not could be something else. Make sure you have the updated charge rollers (MC-8705) as these do last much longer and do not get the bumps as much on them, which will cause " the charge roller arc." I would also recommend at every service call, clean the charge rollers as a pm to avoid any lines, etc.
    Thanks so much !!

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    164
    Rep Power
    8

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    developer bias HV problems also look like this. don't forget to check on the DV HV contacts, pathways, and debris.

  8. #8
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 4551ci Magenta Background


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    718
    Rep Power
    28

    Re: TA 4551ci Magenta Background

    Quote Originally Posted by sparkycivic View Post
    developer bias HV problems also look like this. don't forget to check on the DV HV contacts, pathways, and debris.
    I ended up putting another DV and Image unit in it with brand new charge roller and so far so good. Thanks so much for your response !!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here