Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    719
    Rep Power
    28

    TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    Black is not Fusing sometimes. The First pic is the test chart with only black and is just fine. The Next one is B&W test chart copied in full color. The next pic is toner curve B&W and the next is the color test chart copied in color. (You can see where Black is not fusing) I reset factory defaults. I changed fuser and the heater. The toner that is in the machine is the OEM I sold them.Just when I think I have these machines figured out then this occures. Thanks so much for any help !!
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    112
    Rep Power
    18

    Re: TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    Doug, probably just a media type setting. I don't know what gsm weight paper you are using, but if it is anything above 20lb (76 gsm) then it should be set for "Normal 3" I believe it is for whatever paper type you have set. If you are running it as plain paper, then go into the media setting and set "Plain" for "Normal 3". If the paper is heavier than 106 gsm then you will need to set it to an even higher setting.

  3. #3
    Service Manager 1,000+ Posts
    TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors


    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,622
    Rep Power
    51

    Re: TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    "OEM toner you just sold them"

    Any idea what was in their previously? The dev unit can still be contaminated with old bad toner.

  4. #4
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    18,249
    Rep Power
    313

    Re: TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    The reason that you see it on composite black is because to can have considerably more toner than 100% fill when black is composed of four colors.

    Don't just look at what media type is selected. On Kyoceras each media type can be individually changed hotter or colder, so if somebody has been fiddling with it, it could be set to anything.
    =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  5. #5
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    719
    Rep Power
    28

    Re: TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    Quote Originally Posted by blackcat4866 View Post
    The reason that you see it on composite black is because to can have considerably more toner than 100% fill when black is composed of four colors.

    Don't just look at what media type is selected. On Kyoceras each media type can be individually changed hotter or colder, so if somebody has been fiddling with it, it could be set to anything.
    =^..^=
    So it's not the black toner... lol. I should have known that. I had this issue on another 3550ci and it was the settings then. (You pointed me in the right direction). I set to factory default. Thinking that will not set the paper type settings. I guess not... I am missing something here because at one point I set plain to Normal 3 and I thought that fixed it. Pretty sure it is in the settings but not sure why I can't get it to stay fixed... Thanks again for your help !!!
    Last edited by Doug James; 04-09-2020 at 10:37 PM.

  6. #6
    Service Manager 1,000+ Posts tmaged's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Center of my Universe
    Posts
    1,372
    Rep Power
    41

    Re: TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    Blackcat is correct. It's usually the larger areas that are process black that don't get fused. It's essentially 400% coverage. You can run it as thick, if it needs to be duplexed or cardstock. Anything to get it to run slower than rated speed for 20# will usually resolve it.
    Hope that helps !
    -Tony


    www.dtios.com
    Become a fan on Facebook

  7. #7
    Field Supervisor 500+ Posts
    TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors


    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Tulsa, Oklahoma
    Posts
    719
    Rep Power
    28

    Re: TA 5551ci Black not fusing when copying w/ other colors

    Quote Originally Posted by tmaged View Post
    Blackcat is correct. It's usually the larger areas that are process black that don't get fused. It's essentially 400% coverage. You can run it as thick, if it needs to be duplexed or cardstock. Anything to get it to run slower than rated speed for 20# will usually resolve it.
    THANKS SO MUCH !!!!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here