Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Tomtech's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Richards Bay
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Exclamation TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    Good Morning all.

    I have a problem on the following Kyocera TASKalfa 2553ci/ Iris 3.

    Client replaced the (K) Toner and the following error code appeared "C2810" Waste Toner motor. After client reset machine Error code "C4600" appeared.

    So We have updated Firmware, Replaced LK-Unit, FFC Cable and Power supply. Same error code. I have taken the Engine PWB and tested it on a working machine and no error codes.

    Any Ideas?

    Kind Regards

    Tommy Chilcott
    Last edited by Tomtech; 05-18-2020 at 01:27 PM.

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    123
    Rep Power
    21

    Re: TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    Have had several Iris II with broken LSU units.
    After exchange from LK-8350/ 302L793111 the problem would solved.
    By the way:
    At the moment there is the possibilty to get electrical noise on engine asic coming from LSU unit during startup/ running automatically calibration...
    Still under investigation at KDC.
    [Additional investigation to Iris 1/ 2ND-0161 (K093)]

  3. #3
    Copier Technician 250+ Posts
    TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    mga's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    london
    Posts
    483
    Rep Power
    48

    Re: TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    Quote Originally Posted by Tomtech View Post
    Good Morning all.

    I have a problem on the following Kyocera TASKalfa 2553ci/ Iris 3.

    Client replaced the (K) Toner and the following error code appeared "C2810" Waste Toner motor. After client reset machine Error code "C4600" appeared.

    So We have updated Firmware, Replaced LK-Unit, FFC Cable and Power supply. Same error code. I have taken the Engine PWB and tested it on a working machine and no error codes.

    Any Ideas?

    Kind Regards

    Tommy Chilcott
    Had same problem and replaced all the same parts and done firmware machine went back to workshop machine still there

  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    123
    Rep Power
    21

    Re: TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    At first we must repeat the complete history.
    1.
    Endcustomer replaced K toner (empty cartridge usable for waste!!)
    2.
    C2810 appeared (maybe endcustomer mounted new K toner to waste box and waste toner drive would blocked?)
    3.
    after restart C4600 (electric noise on engine ASIC and system reached the 1000 cycle for running laser cleaning)

    Waste motor + LSU cleaning motor are connected to YC27 from engine pwb.
    YC27.JPG

    Let`s try the following:
    Enter 10871087/ U474 and set cycle to "0".
    Restart the system after you unplugged the power plug from the walloutlet for 1-2 minutes.
    What happens?
    Check weight from waste box <800g?
    Please share
    Last edited by KYO_OEM; 05-20-2020 at 07:55 AM.

  5. #5
    Junior Member Tomtech's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Richards Bay
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Re: TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    Thanks.

    I have done the exact thing as per "Threat". Same result.

    I have stripped the Toner hopper and cleaned is out. I could not see any foreign object in the hopper. I'm going to strip the Waste toner unit next and also change the Waste Toner motor.

    I have tested the cable (YC27)

    Kind Regards

  6. #6
    Junior Member Tomtech's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Richards Bay
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Wink Re: TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    Ok. Found the fault.

    The fault was the following "Motor" PARTS DC MOTOR ASSY B SP.

    I ran Sim 964 to send to Europe to asses. After switching the machine off and on Error Code C2810 appeared again. (The first error code). I swapped motors and no errors.

    Thanks for those that assisted.

    Tommy Chilcott

  7. #7
    Technician J-Tin's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Pennsylvania
    Posts
    11
    Rep Power
    1

    Re: TASKalfa 2553ci "Error C4600"

    Quote Originally Posted by Tomtech View Post
    Ok. Found the fault.

    The fault was the following "Motor" PARTS DC MOTOR ASSY B SP.

    I ran Sim 964 to send to Europe to asses. After switching the machine off and on Error Code C2810 appeared again. (The first error code). I swapped motors and no errors.

    Thanks for those that assisted.

    Tommy Chilcott
    Awesome! Where is this motor located? Is it the motor that drives the laser scanner cleaners? I haven't had the pleasure of tearing a 2 or 3 series down to the LSU yet, but the older models would get C4600 errors because of the motor driving the cleaning mechanism.

    Thanks!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here