Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Technician tec966's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    26

    6053ci Print issue

    Good morning,
    we ask you if you have any suggestions for the attached problem (white vertical stripes)?
    You can see it well in full solid colors.
    We have already replaced these parts:
    all the dev unit and drum unit
    LSU
    HVT Board
    Transfer Belt unit
    Thanks in advice !
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Owner/Service Manager 1,000+ Posts
    6053ci Print issue

    tmaged's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Center of my Universe
    Posts
    1,444
    Rep Power
    48
    Hope that helps !
    -Tony


    www.dtios.com
    Become a fan on Facebook

  3. #3
    Senior Tech 250+ Posts dalewb74's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    300
    Rep Power
    14

    Re: 6053ci Print issue

    did you run the maintenance modes afterwards? so that it knows it has new parts. did you run any calibrations?

  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Wild West
    Posts
    103
    Rep Power
    15

    Re: 6053ci Print issue

    Looks like gear lash from worn drive pack.

    Run U89 grey print of cmyk and see if pattern is less prominent in K vs others. (Different drive motor/gear train)

  5. #5
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    330
    Rep Power
    34

    Re: 6053ci Print issue

    Looks like wrong DV voltages.
    All needed adjustments would done?
    Please share U000/ maintenance report (*.txt file)
    Check U140

  6. #6
    Technician tec966's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    26

    Re: 6053ci Print issue

    Quote Originally Posted by PrintWhisperer View Post
    Looks like gear lash from worn drive pack.

    Run U89 grey print of cmyk and see if pattern is less prominent in K vs others. (Different drive motor/gear train)


    Thanks for your reply, the thin vertical lines are both on colors and gray, we did a U021 reset and all the MK adjustment...(U952 etc..)

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Wild West
    Posts
    103
    Rep Power
    15

    Re: 6053ci Print issue

    Quote Originally Posted by tec966 View Post
    Thanks for your reply, the thin vertical lines are both on colors and gray, we did a U021 reset and all the MK adjustment...(U952 etc..)
    Perhaps Paper drive is affected and not image drive.

    Waste toner auger is driven from PF drive. Check for build-up or difficult rotation of auger drive gear where PF drive engages, the WT clogging is common issue.

  8. #8
    Technician tec966's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    19
    Rep Power
    26

    Re: 6053ci Print issue

    Quote Originally Posted by PrintWhisperer View Post
    Perhaps Paper drive is affected and not image drive.

    Waste toner auger is driven from PF drive. Check for build-up or difficult rotation of auger drive gear where PF drive engages, the WT clogging is common issue.

    The issue is visible on the belt, so i think is not a papre feed problem...

  9. #9
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    330
    Rep Power
    34

    Re: 6053ci Print issue

    It is difficult to analyse from the shared picture.
    Please share U089/ color belt + U000/ maintenance report.
    If i would called for help, i always ask for reports and internal printouts..
    What do you think why it would implemented from japanese engineers?
    It's easier for analysing problems like yours.

  10. #10
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Feb 2018
    Location
    Wild West
    Posts
    103
    Rep Power
    15

    Re: 6053ci Print issue

    Quote Originally Posted by tec966 View Post
    The issue is visible on the belt, so i think is not a papre feed problem...
    Good info to include in original post (panic stop observation), this is in area before transfer operation (underside) or after transfer (topside)?

    Get those U89 samples and Maint. Report. (Help us help you)

    Still, check Waste toner bottle to insure it rotates while engine cycles with WT door switch cheated. Common issue of WT bottle non-rotation can clog TX belt cleaner as well as rear auger.

    Ensure TX belt setting procedure is performed (MM469 Belt Initialize)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here