Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Technician drazen7777's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    36
    Rep Power
    23

    Problem with KM-C2520

    Hello

    I would like to ask if somebody had similar case , The problem is that black printing is every fifth to ten pages at one point stopped and moved a few centimeters like it is seen in the attachment. Machine has 260k prints and a new maintenance A+B is installed recently(same thing was before MK)
    Any help is appreciated.

    Regards

    Drazen
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts Metalvoc's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    155
    Rep Power
    29

    Re: Problem with KM-C2520

    Does this happen when copying, or just when printing? You might try re-loading all your firmware. Don't forget that the print system firmware is a separate file on these, and has to be loaded independently.

  3. #3
    Service Manager 10,000+ Posts
    Problem with KM-C2520

    JustManuals's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Las Vegas, NV
    Posts
    9,992
    Rep Power
    147

    Re: Problem with KM-C2520

    This Parts & Service manual can be purchased for $12.77 and downloaded immediately after payment from

    Just Manuals ~ The Internet's largest selection of manuals ~ Instant Downloads

    Paul@justmanuals.com

  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts kyocera.team's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Damascus
    Posts
    126
    Rep Power
    0

    Re: Problem with KM-C2520

    try to install old fuser unit and try it
    good luck

  5. #5
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Problem with KM-C2520

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    19,783
    Rep Power
    380

    Re: Problem with KM-C2520

    Wow! Not much agreement on this topic.
    I see this as loss of developing drive, developing bias, or drum ground.

    For developing drive I'd check:
    -black developing drive coupler
    -black rear developer bushings
    -hand drive the black developing unit to observe any excess drag on the drive.
    -run black developer drive motor in sim U030

    For developer bias I'd check:
    -ground contacts on the inside of the toner hopper
    -clean & lubricate contacts with conductive grease

    For drum ground I'd check:
    -the drum drive couplers can move smoothly
    -drum shaft has not been arcing/welded to drum motor shaft.
    -clean any conductive grease from the drum drive coupler. Lubricate with light oil only.

    =^..^=
    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.
    5) You are the person onsite. Only you can make observations.

    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  6. #6
    Technician drazen7777's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    36
    Rep Power
    23

    Re: Problem with KM-C2520

    I put on machine the latest Firmware (all at once ), i dont think that the problem is with drum developer or fuser because that parts has been changed recently (new maintenance kits a+b). I suspect that the problem is with black drum motor because image is stopped for very short time(some kind of lag) and then resumed like it is shown in the print sample in attachment.(i marked it).doc20110725083358.pdf

  7. #7
    Senior Tech 250+ Posts mjunkaged's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Seattle, WA
    Posts
    343
    Rep Power
    30

    Re: Problem with KM-C2520

    Just my two cents, to me the sample looks like the charge is dropping out or shorting for black, causing the other colors to fade at the same time. Since you replaced drum, you're left with high voltage? Blackcat is also on the right track, could be bias leak/connections......... Ok so I was wrong, drum drive! Good to know.
    Last edited by mjunkaged; 03-12-2014 at 03:46 PM.

  8. #8
    Technician drazen7777's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    36
    Rep Power
    23

    Re: Problem with KM-C2520

    Quote Originally Posted by mjunkaged View Post
    Just my two cents, to me the sample looks like the charge is dropping out or shorting for black, causing the other colors to fade at the same time. Since you replaced drum, you're left with high voltage? Blackcat is also on the right track, could be bias leak/connections.........

    It was long time ago , if i can remember the problem was in the motor that drives drum. Didnt post it!

  9. #9
    Trusted Tech 50+ Posts
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    52
    Rep Power
    0

    Re: Problem with KM-C2520


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here