Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: mp201

  1. #11
    The New Guy 1,000+ Posts ruben's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Bristol, UK
    Posts
    1,205
    Rep Power
    48

    Re: mp201

    I have found the poly's on these models are reliable, but can sometimes cause noise / code issues.

    Removing the laser can be a pain in the ass, if you don't already know how to do it. (Skip this if you already do, but it may help someone else in the future):

    You will need to remove the internal tray, toner hopper, PSU and metal plate underneath the internal tray (with power disconnected, of couse, and watch out for the capacitors); you will need a small screwdriver for this job, unpeal the two seals underneath where the hopper sits to get to the two laser screws, remove the single exposed screw, and disconnect the two cables. The LSU should pull towards where the PSU was sitting. Removing the poly is simple after that.

    The first time I did this, I didn't read the manual; to know about the two hopper screws, and ended up removing the entire scanner section. Didn't RTFM when I needed to RTFM.

  2. #12
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Marianna, FL
    Posts
    124
    Rep Power
    24

    Re: mp201

    another tech kindly worked on this copier for me in the shop, it ended up being the BICU. he put a laser unit in it and it didn't fix it so after bicu everything is working. could be possible the laser took out the bicu.

  3. #13
    Simza
    mp201

    Simza's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Eisenberg
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Re: mp201, Error 320

    Hi Friends,
    i have SC320 in Aficio 201. I have replace the polygone motor und the power circut abouve the polygonemotor with outher used parts(which i have tested before install), but the code is still there.
    Can everybody advise me how to recet the code in outher way.

    Thanks and have good time
    Stay safe

  4. #14
    Service Manager 2,500+ Posts
    mp201

    sandmanmac's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Toronto, ON
    Posts
    3,119
    Rep Power
    103

    Re: mp201, Error 320

    Quote Originally Posted by Simza View Post
    Hi Friends,
    i have SC320 in Aficio 201. I have replace the polygone motor und the power circut abouve the polygonemotor with outher used parts(which i have tested before install), but the code is still there.
    Can everybody advise me how to recet the code in outher way.

    Thanks and have good time
    Stay safe
    A good next step would be to read the post directly above yours

  5. #15
    Retired 10,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    11,610
    Rep Power
    279

    Re: mp201, Error 320

    Quote Originally Posted by Simza View Post
    Hi Friends,
    i have SC320 in Aficio 201. I have replace the polygone motor und the power circut abouve the polygonemotor with outher used parts(which i have tested before install), but the code is still there.
    Can everybody advise me how to recet the code in outher way.

    Thanks and have good time
    Stay safe

    1. We are not your friends. We don't know you from shit.
    2. This thread was nearly 2 years old, dead and buried. Start a new one if you want any help, grave digger.

  6. #16
    Technician
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    KENT
    Posts
    24
    Rep Power
    1

    Re: mp201

    These babies dump toner and can give a host of errors. Start on a clean slate and vac-out the machine, making sure the slit glass is clean! Also, make sure the Transfer Roller hasn't popped out - causing the door not to close, so it can't write - causing a Laser error. See what I mean? LOL

    All the best buddy!

  7. #17
    Field Supervisor 500+ Posts Polarbear's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Cape Town
    Posts
    999
    Rep Power
    36

    Re: mp201

    Quote Originally Posted by Mr Magic View Post
    These babies dump toner and can give a host of errors. Start on a clean slate and vac-out the machine, making sure the slit glass is clean! Also, make sure the Transfer Roller hasn't popped out - causing the door not to close, so it can't write - causing a Laser error. See what I mean? LOL

    All the best buddy!
    Another nasty trick they have is rust gets in between the drum drive shaft and the drive spigot, causing it to seize in place. Mr unsuspecting techy removes the pcu for service and when he reinstalls it, the machine throws a code, all because the spigot has not popped forward to engage the drum when the pcu was reinstalled.

    This could keep you busy for a while as you immediately assume it is something you did wrong on the pcu as that was the last piece you worked on.... free grey hair for everybody!
    Press the GREEN button!!

  8. #18
    Simza
    mp201

    Simza's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Eisenberg
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Re: mp201, Error 320

    Quote Originally Posted by slimslob View Post
    1. We are not your friends. We don't know you from shit.
    2. This thread was nearly 2 years old, dead and buried. Start a new one if you want any help, grave digger.
    Hi,
    i have understand your massage, please ignore may massage if you are here to hurt people, because i am here to discuss my problems about my work.
    For me it dosent metter who the guy is. He is working in my line, so i call him "friend" because i respect the knowlege he have in copiers/printers field.

    Have a good day

  9. #19
    Simza
    mp201

    Simza's Avatar
    Join Date
    May 2020
    Location
    Eisenberg
    Posts
    14
    Rep Power
    0

    Re: mp201

    Thanks a lot,
    i have alredy fix the problem

  10. #20
    Senior Tech 1,000+ Posts
    mp201

    mikadonovan's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Indianapolis, Indiana
    Posts
    2,490
    Rep Power
    67

    Re: mp201

    Quote Originally Posted by Simza View Post
    Thanks a lot,
    i have alredy fix the problem
    Can you tell us what the fix was? I see these machines occasionally.
    NEVER ASSUME ANYTHING

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here