Results 1 to 9 of 9

Thread: MP 305 SC673-10

  1. #1
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    814
    Rep Power
    37

    MP 305 SC673-10

    I have an Mp 305 that is down with a SC673-10, all word in the error message are displayed in Japanese. Words outside of the error message, like "Please wait" are in English. I have tried new HDD, Controller PCB, Smart Operation Panel. Also reflashed the firmware. Can not get into service mode. I'm not sure where to go with it next, Ideas?

  2. #2
    Trusted Tech 50+ Posts
    MP 305 SC673-10

    eccelobo's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Buenos Aires
    Posts
    83
    Rep Power
    14

    Re: MP 305 SC673-10

    SC673-10
    D Operation panel Flair communication error (Smart Operation Panel)
    This SC is issued only for the machine that has the Smart Operation Panel installed.
    • Communication between Smart Operation Panel and main machine (this is called “Flair
    communication”) is not sent to Smart Operation Panel.
    • SP setting (SP5-748-201) for Smart Operation Panel is not activated.
    The CATS module (controller) did not see the response to notification of monitoring service
    module (operation panel)
    • Cycle the main power off and on.
    • Set SP5-748-201 to “1: Connect” if the value is “0: Not connect”

    Good Luck!

  3. #3
    Field Supervisor 500+ Posts Polarbear's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Cape Town
    Posts
    965
    Rep Power
    32

    Re: MP 305 SC673-10

    You could try this:

    Check If SP5748-201 is set to "0" (Not connect), change the value to "1" (Connect).

    Seems that the control panel is sending a signal to the controller and the controller is not responding.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    Press the GREEN button!!

  4. #4
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    814
    Rep Power
    37

    Re: MP 305 SC673-10

    Quote Originally Posted by Polarbear View Post
    You could try this:

    Check If SP5748-201 is set to "0" (Not connect), change the value to "1" (Connect).

    Seems that the control panel is sending a signal to the controller and the controller is not responding.

    Sent from my SM-G950F using Tapatalk
    I'd like to try that, but can not get into service mode, probably because the Op panel is not talking to the Controller.

  5. #5
    Retired 5,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    9,975
    Rep Power
    222

    Re: MP 305 SC673-10

    Quote Originally Posted by anothertech View Post
    I'd like to try that, but can not get into service mode, probably because the Op panel is not talking to the Controller.
    Check the connection of the USB cable going to the SOP.

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    814
    Rep Power
    37

    Re: MP 305 SC673-10

    Quote Originally Posted by slimslob View Post
    Check the connection of the USB cable going to the SOP.
    The connections are secure, maybe I will try replacing the USB cable and the harness next.

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts semi's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    UK
    Posts
    142
    Rep Power
    24

    Re: MP 305 SC673-10

    Have you tried booting with HDD Disconnected & door open? What does the the WIM show?.
    Also have you tried getting into SOP sevice mode,if you can reset the op panel then reload sys/copy then engine .

  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts luca72's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Milano, Italia
    Posts
    178
    Rep Power
    6

    Re: MP 305 SC673-10

    Quote Originally Posted by slimslob View Post
    Check the connection of the USB cable going to the SOP.


    I noticed that the USB cables that use ricoh in his machines to connect sop to controller, are really suck, they seem the cheapest of those of Chinese battery chargers for smartphones, (with respect for the Chinese people who here are always nice and educated!).
    I LOVE MARTINI SERIES

  9. #9
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    814
    Rep Power
    37

    Re: MP 305 SC673-10

    Fixed, I ended up replacing the navram on the controller PCB. Thanks for all the ideas. This one took me many tries of parts out of a donor machine until I finally tried the navram. A rare problem for sure, I don't think I've ever had to replace navram before.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here