Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Goshen, IN
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    I'm new here. Fairly new to my Savin/Ricoh Pro C5100S. I got an error that said "No lubricant. Replace Cleaning Unit for Photoconductor Unit."
    I purchased a new coating bar and PCU Cleaning unit. I can't seem to fing any guidance on where the coating bar is located and what I need to do.
    Any help would be appreciated.
    Thanks!

  2. #2
    Retired 10,000+ Posts slimslob's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Bakersfield, CA
    Posts
    11,298
    Rep Power
    268

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    I would not advise trying to work on a Production color machine if you are not trained or at least have a service manual and experience with Ricoh color MFP.

  3. #3
    Field Supervisor 500+ Posts Zaxxon's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    515
    Rep Power
    25

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    Lub bar are inside the pcu cl. unit. take some skills to work on this model, agree with Slimslob.
    Please start you post with brand, model, problem.

  4. #4
    Copier Technician 250+ Posts
    Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    mga's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    london
    Posts
    367
    Rep Power
    37

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    Quote Originally Posted by printczar View Post
    I'm new here. Fairly new to my Savin/Ricoh Pro C5100S. I got an error that said "No lubricant. Replace Cleaning Unit for Photoconductor Unit."
    I purchased a new coating bar and PCU Cleaning unit. I can't seem to fing any guidance on where the coating bar is located and what I need to do.
    Any help would be appreciated.
    Thanks!
    Wow call a engineer the lub bar is in the cleaning unit

  5. #5
    Service Manager 5,000+ Posts
    Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    7,826
    Rep Power
    164

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    a novice SHOULD NEVER attempt this.

  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts dalewb74's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    194
    Rep Power
    8

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    though i haven't worked on the pro 5100, i have worked on the pro 5200. and i totally agree with what everyone else has said. this really is something that should be worked on by a trained ricoh tech. i spent a week in training on this model. and from my experience the drum cleaning unit, as you described, is one of the parts i replace the most often.

  7. #7
    Field Supervisor 500+ Posts Zaxxon's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    515
    Rep Power
    25

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    Quote Originally Posted by dalewb74 View Post
    though i haven't worked on the pro 5100, i have worked on the pro 5200. and i totally agree with what everyone else has said. this really is something that should be worked on by a trained ricoh tech. i spent a week in training on this model. and from my experience the drum cleaning unit, as you described, is one of the parts i replace the most often.
    Iíve spent a week changing the fusing belt
    Please start you post with brand, model, problem.

  8. #8
    Field Supervisor 500+ Posts
    Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error


    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    941
    Rep Power
    42

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    Quote Originally Posted by Zaxxon View Post
    Iíve spent a week changing the fusing belt
    Hardest fuser rebuild known to man.

  9. #9
    Service Manager 2,500+ Posts
    Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    copier tech's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    London
    Posts
    4,192
    Rep Power
    81

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    Quote Originally Posted by printczar View Post
    I'm new here. Fairly new to my Savin/Ricoh Pro C5100S. I got an error that said "No lubricant. Replace Cleaning Unit for Photoconductor Unit."
    I purchased a new coating bar and PCU Cleaning unit. I can't seem to fing any guidance on where the coating bar is located and what I need to do.
    Any help would be appreciated.
    Thanks!
    "fairly new" or a complete novice?

    Its all in the service manual.

    Let us eat, drink, and be merry, because tomorrow we may die!

    www.copierfirmware.co.uk

  10. #10
    Senior Tech 100+ Posts dalewb74's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Posts
    194
    Rep Power
    8

    Re: Ricoh Pro C5100S PCU/No Lubricant Error

    yeah the pro5200 i spent a week rebuilding that fuser. between trying to take care of my other calls and the rebuild. oh my goodness what a chore. and whatever you do don't mix up the screws, bad bad baddddddd. that was the biggest thing they emphasized in training, don't not put the screws in the wrong location. 11 different screw types on one stinking fuser.... you would think all the years in business they could come up with easier rebuilds for any of the parts on these machines.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here