Page 6 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 51 to 60 of 65
  1. #51
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Next time I go I thought to change the IPU board, What do you think?

  2. #52
    Service Manager 1,000+ Posts Gift's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Gothenburg
    Posts
    1,014
    Rep Power
    36

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Sample looks interesting. Is it a permanent issue visible on every page once the error shows up first time or does it come and go? IPU might be worth a shot but I'm not 100% convinced.

  3. #53
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by Gift View Post
    Sample looks interesting. Is it a permanent issue visible on every page once the error shows up first time or does it come and go? IPU might be worth a shot but I'm not 100% convinced.

    As soon as it happens, it gives the same defect until I restart it with 107.

  4. #54
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    I do not know what else to try, there are still boards left, because the polygon motor breaks down after 80,000, and it is connected to the IPU, it remains to try to change that borad.

    Any of your opinions will be useful to me

  5. #55
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Turin
    Posts
    254
    Rep Power
    24

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Is it me or the image in the attachment seems stretched?

    Are you sure you are no getting any codes out of this?

    From Goose guide:

    B246/B248/B249 IMAGE STRETCHED OR COMPRESSED Loose flange on drum shaft.
    B246/B248/B249 IMAGE STRETCHED OR COMPRESSED Replace Drum Motor and timing belt.

  6. #56
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by skynetto View Post
    Is it me or the image in the attachment seems stretched?

    Are you sure you are no getting any codes out of this?

    From Goose guide:

    B246/B248/B249 IMAGE STRETCHED OR COMPRESSED Loose flange on drum shaft.
    B246/B248/B249 IMAGE STRETCHED OR COMPRESSED Replace Drum Motor and timing belt.
    Image strached not error, when polygon motor is changed working ok for 80k copies

  7. #57
    Service Manager 1,000+ Posts Gift's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Gothenburg
    Posts
    1,014
    Rep Power
    36

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by m_donakov View Post
    As soon as it happens, it gives the same defect until I restart it with 107.
    What is a "107 restart"? Do you mean some sort of reset via sp mode? How long does it run without image defekt after this procedure?

    What also came up in my mind: Does all involving cooling fans actually work? Usually they are supposed to throw out SC codes once a fan won't work but I've seen some cases on other MFPs with fans that aren't monitored so the MFP won't notice a faulty one. Won't hurt to test them via "output check" at your next visit.

  8. #58
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    117
    Rep Power
    15

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    after seeing sample copy my opion you have either a drum drive problem or the paper is hesitaing.How old is the transport belt?

  9. #59
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Checked all fans even tried to work without covers and filters removed. Tried with another transfer. When I change the polygon motor works 80k - 100k copies, there must be something around the polygon engine

  10. #60
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Hello everyone Just to let you know that the problem is solved. The problem was the Power Supply Unit.
    Since I changed it, everything has started to work normally. All polygon motors are OK. I tested them ...
    Thank you for participating in solving the problem that lasted for more than 1 year.
    I wish you all the best

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here