Page 1 of 7 1234567 LastLast
Results 1 to 10 of 65
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Hi all

    I have strange problem with my Ricoh MP 7500, poligon motor problems repeats every 100 000 copies. Change poligon motor working 100 000 copies with out problem after that problem with copy. No error code but blurry print an jaming. In the begining i cant figure out what is the problem becouse no sc code. One tehnician with lot of experiance told me to change poligon motor. After i change problem disapear, today after 2 months and 100k same problem. Put in 4th poligon motor in working ok. Already 3 motors in trash i must find what is causing polygon motor defects

    Thanks

  2. #2
    Service Manager 10,000+ Posts
    Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    14,234
    Rep Power
    375

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by m_donakov View Post
    Hi all

    I have strange problem with my Ricoh MP 7500, poligon motor problems repeats every 100 000 copies. Change poligon motor working 100 000 copies with out problem after that problem with copy. No error code but blurry print an jaming. In rhe begining i cant figure out what is the problem becouse no sc code. One tehnician with lot of experiance told me to change poligon motor. After i change problem disapear, today after 2 months and 100k same problem. Put in 3 th poligon motor working ok.

    Thanks
    are you initializing the polygon each time?

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    are you initializing the polygon each time?
    No i dont please tell me how to do it?

  4. #4
    Service Manager 10,000+ Posts
    Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    14,234
    Rep Power
    375

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by m_donakov View Post
    No i dont please tell me how to do it?
    RTFM

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    RTFM
    Please explain me i cant unterstand what us RTFM

  6. #6
    Service Manager 10,000+ Posts
    Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    14,234
    Rep Power
    375

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by m_donakov View Post
    Please explain me i cant unterstand what us RTFM
    Read The Fucking Manual

  7. #7
    Service Manager 10,000+ Posts
    Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Phil B.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    Raleigh NC
    Posts
    14,234
    Rep Power
    375

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    I don't mind lending advice... but I refuse to do your homework for you.

    you claim to be a tech... show ME you are .

  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Skopje
    Posts
    206
    Rep Power
    0

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    I don't mind lending advice... but I refuse to do your homework for you.

    you claim to be a tech... show ME you are .
    Sorry but cant find it in SM. I only read it that Automatic Adjustment of drum should be made after replace LD unit. If you can explain me will be a lot of help for me if you cant that is. Thanks anyway

  9. #9
    Service Manager 1,000+ Posts
    Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies


    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Jersey
    Posts
    1,163
    Rep Power
    62

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Phil I don't see anything in the manual about initializing the polygon, what page did you see that on?

  10. #10
    Field Supervisor 500+ Posts
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Hunter Valley, NSW
    Posts
    831
    Rep Power
    43

    Re: Ricoh mp7500 strange problem, broken polygon motor ever 100k copies

    Quote Originally Posted by Phil B. View Post
    are you initializing the polygon each time?
    Never heard of initialisation for polygon motor, are you sure you are thinking of correct brand/model.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here