Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Newry
    Posts
    214
    Rep Power
    25

    Good old office365

    Had a customer who has recently upgraded to office365. Their IT had input the new settings into a MX2640

    Strangely it's failing on the username or password.

    Have tried all the usual <> etc SSL levels, reply in image send settings etc.

    Was thinking it was something in the office365 settings blocking the copier.

    Anyone seen this?

    Thanks

  2. #2
    Senior Tech 250+ Posts
    Good old office365

    Blizzoo's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    east europe
    Posts
    412
    Rep Power
    20

    Re: Good old office365

    A colleague here posted this link Online SMTP Test - Send and Check your Email Server where you can test email settings, very useful in my opinion if you got all the login credentials on hand.
    Defects are simple, our mind is complicated

  3. #3
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Newry
    Posts
    214
    Rep Power
    25

    Re: Good old office365

    Gave it a quick try and it came back with a timeout error

  4. #4
    IT Manager 2,500+ Posts bsm2's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    USA
    Posts
    4,876
    Rep Power
    77

    Re: Good old office365

    Quote Originally Posted by sharphead View Post
    Had a customer who has recently upgraded to office365. Their IT had input the new settings into a MX2640

    Strangely it's failing on the username or password.

    Have tried all the usual <> etc SSL levels, reply in image send settings etc.

    Was thinking it was something in the office365 settings blocking the copier.

    Anyone seen this?

    Thanks

    Office 365 does NOT support ssl only tls
    the only fix if your machine does not do tls is another email service that supports ssl like gmail or is to setup a connector in office 365

  5. #5
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Newry
    Posts
    214
    Rep Power
    25

    Re: Good old office365

    Sharp say that SSL medium encryption is TLS 1.2

    What's strange is we have approximately 50 2640s out using o365 just fine...

    Also the online SMTP Test failed and I've tried the settings in a 3061 and they wouldn't work.

    Seen a 3061 yesterday using gmail fail with the same error. When I created a new gmail account it worked fine?

  6. #6
    Senior Tech 250+ Posts spanky's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Md
    Posts
    356
    Rep Power
    24

    Re: Good old office365

    There is a firmware upgrade for this machine to install the TLS1.2 you need for 365

  7. #7
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Newry
    Posts
    214
    Rep Power
    25

    Re: Good old office365

    Thanks spanky, the firmware is up to date. This is a weird one have plenty of these running fine with o365.

    Never seen a username or password error before with correct settings.

  8. #8
    Trusted Tech 50+ Posts
    Good old office365

    M94's Avatar
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Soldotna
    Posts
    53
    Rep Power
    11

    Re: Good old office365

    Try logging into the account through a web browser, I had one that couldn't send because microsoft had triggered a 'You need to change your password' window on login and the printer didn't know what to do with it. As soon as we had the customer login on a browser and set a new password we changed it in the printer and everything worked.

    Don't just use a local email client, I had to login fresh from a browser to get that prompt to show up.

    EDIT > Btw this may have been more appropriate in software? Someone else could probably say more assuredly, just my 2 cents, I'm new.

    EDIT 2 > Also may be worth trying with a known working\bot account to isolate the issue

  9. #9
    Technician
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    20
    Rep Power
    24

    Re: Good old office365

    Make sure SMTP AUTH is activated on the office 365 account or you will get that errror ( and check that they have not turned on two way authenthication)

  10. #10
    Senior Tech 250+ Posts
    Good old office365


    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Waukegan IL
    Posts
    459
    Rep Power
    32

    Re: Good old office365

    Here is a service paper that may help.image1.jpgimage0.jpg

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here