Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Technician sc3's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    jackson
    Posts
    20
    Rep Power
    18

    Angry SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    code f2-42 magenta code have tried two new cart. replaced dev. runs and then codes again, once I noticed drum slightly covered with toner so I replaced it. Still have code. replaced dev agars. Machine does not keep toner level does not add after set up. What else could cause this code. Thanks


    SC3

  2. #2
    The Wolf 1,000+ Posts mojorolla's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    C-town
    Posts
    1,729
    Rep Power
    56

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Have you replaced the DV unit? Run SIM 25-1 and see what the reading is. If the reading is below 25 or above 231, the unit is bad.
    Failing to plan is planning to fail!!!

  3. #3
    Technician sc3's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    jackson
    Posts
    20
    Rep Power
    18

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Quote Originally Posted by mojorolla View Post
    Have you replaced the DV unit? Run SIM 25-1 and see what the reading is. If the reading is below 25 or above 231, the unit is bad.
    Today I installed the unit I rebuilt code went from f2-42 to f2-40 so I now think it mabe the electrode covers I think I seen a post about that somewhere . Is there any bulletins out there about this thanks for the responce.

  4. #4
    Service Manager 1,000+ Posts bilyahn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Quincy, CA
    Posts
    1,214
    Rep Power
    40

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Quote Originally Posted by sc3 View Post
    Today I installed the unit I rebuilt code went from f2-42 to f2-40 so I now think it mabe the electrode covers I think I seen a post about that somewhere . Is there any bulletins out there about this thanks for the responce.
    Yes there is. Good luck with this.

    Bil

    process electrodeMFP-TB-323R.pdf

  5. #5
    Technician sc3's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    jackson
    Posts
    20
    Rep Power
    18

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Thank You For the Information, but will it throw up random codes or specific to the case that is bad or leaking?
    again thanks
    SC3

  6. #6
    Service Manager 100+ Posts glewisme's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    scarborough,me
    Posts
    240
    Rep Power
    23

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Check the toner tubes! They've been updated and will cause these issues. They back up completely and become impacted an fail to add toner to the DV unit. All of the tubes have been updated!

  7. #7
    Technician sc3's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    jackson
    Posts
    20
    Rep Power
    18

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    That was one of the first test I did. Still would like to know if codes are general or specfic or random for the f2 before updates.
    Thanks SC3

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Guadeloupe
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Unhappy Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Quote Originally Posted by sc3 View Post
    That was one of the first test I did. Still would like to know if codes are general or specfic or random for the f2 before
    .
    Thanks SC3

    Hello Sc3 I also have this code "F2-42" that grieves me since I am a technician and having tried to fix my copier all my attempts failed I would like to know if you had to find a solution? If yes, please put me on the right track Courtoisely Fabwiss
    Hello Sc3 I also have this code "F2-42" that grieves me since I am a technician and having tried to fix my copier all my attempts failed I would like to know if you had to find a solution? If yes, please put me on the right track Courtoisely Fabwiss

  9. #9
    Service Manager 1,000+ Posts
    SC3   Sharp mx-3501n F2-42

    guitar9199's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Eveleth, MN
    Posts
    1,008
    Rep Power
    30

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    Quote Originally Posted by fabwiss View Post
    Hello Sc3 I also have this code "F2-42" that grieves me since I am a technician and having tried to fix my copier all my attempts failed I would like to know if you had to find a solution? If yes, please put me on the right track Courtoisely Fabwiss
    Hello Sc3 I also have this code "F2-42" that grieves me since I am a technician and having tried to fix my copier all my attempts failed I would like to know if you had to find a solution? If yes, please put me on the right track Courtoisely Fabwiss

    Please start a new thread. The one you're replying to is 8 years old.

  10. #10
    Senior Tech 250+ Posts
    Join Date
    May 2010
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    250
    Rep Power
    24

    Re: SC3 Sharp mx-3501n F2-42

    There was a firmware update for false F2-XX codes for that machine. Are you using OEM sharp toner and developer or compatible. If using compatible you are creating headaches like this for the future. Things I normally check on F2-XX codes are...toner tubes, primary belt drive gear isnt broken and blade isnt flipped. Make sure the dv unit is turning....these had issues with the drive belts in the dv unit stretching and then not turning. I have also seen a bad or weak toner motor cause this. in sim 10 it will turn but it you put your hand on the gear it just stops. simple to eliminate this by swapping with one of the other color toner motors.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here