Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Technician
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, England and Padova, Italy
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    10

    RemoteUI Contents is Not Found!! - Canon IR3100CN

    I get RemoteUI Contents is Not Found!! RUI Module Version : 4303 error even tough this option is turned on on the system settings of the printer.
    Do i need SST and firmware to and re-install?

    Cheers





  2. #2
    Senior Tech 100+ Posts Dalamar's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Venice, FL
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    18
    Yes, you could probably get away with just reinstalling the RUI with SST


  3. #3
    East Coast Imaging 2,500+ Posts


    SCREWTAPE's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New York City
    Posts
    3,400
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    51
    Quote Originally Posted by buellboy View Post
    Do i need SST and firmware to and re-install?



    That would be the next wise option. But reload everything not just RUI.

    Canon Copier Repair Service. Sales, Parts & Toner. NYC/NJ area. Contact:East Coast Imaging Solutions,LLC

  4. #4
    Technician
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, England and Padova, Italy
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    10
    is it cheeky to ask for someone to help me out with sourcing SST? email: giovil38@gmail.com or PM me pls...i hope i don't open a big can of worms!


  5. #5
    Field Supervisor 5,000+ Posts


    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    12,593
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    161
    Quote Originally Posted by buellboy View Post
    is it cheeky to ask for someone to help me out with sourcing SST? email: giovil38@gmail.com or PM me pls...i hope i don't open a big can of worms!
    Do u know how to use the SST TOOL ???
    U need SST and 3100CN Firmware


    The correct version of RUI firmware must be flashed onto the copier. A specific version of the RUI firmware is required for each individual version of system software (MN-CONT Firmware) for each specific copier model. The correct version of the RUI firmware to be used with your current version of MN-CONT software can be found on that system software version's System Software CD.
    To correct this problem:
    1. Flash the copier with the correct version of RUI firmware.
    2. Be sure to enable HTTP and RUI on the copier.
    3. Be sure to enable "Dedicated Port" on the copier.
    NOTE: For MEAP Enabled Devices, please make sure that the proper MEAP version in Service Mode/Copier/Display/Version is also installed. If everything fails, perform a Clear MMI. Also note that on MEAP enabled devices, USE HTTP under TCP/IP Settings and USE HTTP under MEAP Settings must be ON.

    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  6. #6
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    14
    Before you try all of that try clearing your temporary internet files and such. I have seen on a few occasions when replacing machines the temp files must be cleared before i can connect to the RUI on the new machine.


  7. #7
    East Coast Imaging 2,500+ Posts


    SCREWTAPE's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New York City
    Posts
    3,400
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    51
    Quote Originally Posted by PoonKing 5000 View Post
    Before you try all of that try clearing your temporary internet files and such. I have seen on a few occasions when replacing machines the temp files must be cleared before i can connect to the RUI on the new machine.
    That's more for when the page is not displayed.
    In this case its connecting but RUI can't be found.
    But he can try.

    Canon Copier Repair Service. Sales, Parts & Toner. NYC/NJ area. Contact:East Coast Imaging Solutions,LLC

  8. #8
    Senior Tech 100+ Posts
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    111
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    14
    I have seen that exact error a few times where i have replaced an old machine and put the same IP address on a new machine and then try to access the RUI on the new machine. It will connect but errors when pulling the temp files from IE.


  9. #9
    Field Supervisor 5,000+ Posts


    teckat's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    VA
    Posts
    12,593
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    161
    Quote Originally Posted by PoonKing5000 View Post
    Before you try all of that try clearing your temporary internet files and such. I have seen on a few occasions when replacing machines the temp files must be cleared before i can connect to the RUI on the new machine.

    The RUI firmware must be flashed onto the copier/ end of story

    the-end1..jpg

    **Knowledge is time consuming, exhausting and costly for a trained Tech.**

  10. #10
    Technician
    Join Date
    May 2010
    Location
    London, England and Padova, Italy
    Posts
    16
    Post Thanks / Like
    Rep Power
    10
    Patch cable....done
    SST V3.21E...done
    Firmware......for everything else there is mastercard!


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here