PDA

View Full Version : BizHub C253 - Scan To Email


Custom Search


RMFTechnologies
10-04-2011, 04:18 AM
Hi All,

Scan to Email on a bizHub C253... For the life of me I can't get it to work...

It's scanning to an Exchange 2007 Server on Windows Server 2008, located at a different office over a permanent site to site VPN. Both offices can ping the c253 perfectly with no issues.

Have tried with No Authentication, With Authentication, SSL Off, Start TLS and Full SSL. Have even created a dedicated Receive Connector on the Exchange Server with Anonymous Authentication but still cannot get the unit to Scan to Email.

Firmware / ROM Version Details as follows:






MFP Controller BOOT Program

A02E0Y0-1E00-G00-03(00)




MFP Controller SubSet Program

A02E0Y0-1F00-G00-70(00)




MFP Controller

A02E0Y0-0100-G10-J8(00)




Operation PANEL Message Data

A02E0Y0-8100-G00-J1




FAX Board Controller1

15LA-0040-G01-07-000(00)




FAX Board Controller2






IR

A02E0Y0-0023-G00-34




PRT

A02E0Y0-0050-G20-07




ADF

A01H0Y0-0024-G00-11




Finisher






Panel Micro-Computer

A02E0Y0-8900-G00-00




LCT






Loadable Device Driver






System Controller

A02E0Y0-1000-G10-J8(00)




Printer Controller

A02E0Y0-3000-G00-65




Printer Controller-Font

A02E0Y0-3F00-G00-22




Printer Controller-Demo Page

A00J0Y0-3E00-G00-00




MIO

A02E0Y0-5000-G00-80(00)




PSWC

A02E0Y0-5100-G00-02(00)




MIB IF

A02E0Y0-5200-G00-J1(00)




IPP IF

A02E0Y0-5300-G00-82(00)




External Controller IF






TCP/Socket

A02E0Y0-6300-G00-J1(00)




Open API

A02E0Y0-7000-G00-11(00)




Operation PANEL

A02E0Y0-8000-G00-J7




CSRC

A02E0Y0-8300-G00-80(00)




PIC

A02E0Y0-8200-G10-23




Any assistance is greatly appreciated.

Cheers,
Ray

BIG PAPA
10-04-2011, 10:19 PM
What is the error you are getting?

RMFTechnologies
10-05-2011, 01:33 AM
What is the error you are getting?

Server Connection Error... That's all it says...
No further description from there :(

emujo
10-05-2011, 02:12 PM
Take the MFP off the network. Put a laptop on the same port and give it the exact IP scheme as the copier. Try to telnet the server using the correct port. "server connect error" means the MFP cannot connect with the server in question. Could be port issues, firewall setting using the VPN. Emujo

DallasTech
10-05-2011, 03:39 PM
Stupid question, but you have enabled the SMTP relay in Exchange right? Do you have any other MFP's that use this server to send email? Maybe authentication is set too strong on Exchange as well?

habik
10-05-2011, 10:59 PM
Stupid question, but you have enabled the SMTP relay in Exchange right? Do you have any other MFP's that use this server to send email? Maybe authentication is set too strong on Exchange as well?


I had very similar problem, relay it was!

RRodgers
10-06-2011, 01:12 AM
Try pinging the exchange server from the copier, and be SURE the time is correct on the copier! Date as well. Also, you have an admin email inputted.

mrwho
01-12-2012, 12:40 PM
Try pinging the exchange server from the copier, and be SURE the time is correct on the copier! Date as well. Also, you have an admin email inputted.

Thank you very much about the date/time thing. I had a machine located in 2041. I warned the operator about the possibility of the machine being a T-1000 disguised as a C300.

Reps to you!

Custom Search