PDA

View Full Version : C654 with white spots on 2nd side


Custom Search


francois
10-16-2013, 09:46 AM
Can any one help with a this problem. I have installes a brand new C654e machine and from the first duplex copy i made the machine makes white spots on the second side. i have lowered the 2nd image transfer voltage with no luck at all

EarthKmTech
10-16-2013, 10:33 AM
the customer is using low quality paper, this must be addressed.

every single 4 series will do this if poor quality paper is used.

francois
10-16-2013, 11:13 AM
Hi, the customer is using 80g normal paper. we tested that paper on a C652 that is standing next to the C654 machine, working ok. even on 120g,160g gloss and bond paper the machine is making the white spots

dirtyfingers
10-16-2013, 11:16 AM
There is a KM bulletin for this issue on the C654

Search KM website for "starry effect (white dots) on reverse side "

Cause
Auto mode for 2nd transfer isn't very good
Changing off auto has shown some good results for me

There is also SW setting changes in Bulletin
but I havnt needed to use them yet

Sorry I don't have the Bulletin number

JustManuals
10-16-2013, 06:11 PM
This Parts & Service manual can now be purchased for $12.77 and downloaded immediately after payment from:


Just Manuals, The Internet's largest selection of manuals ~ Instant Downloads (http://www.justmanuals.com)


Paul@justmanuals.com

rajabi1367
02-06-2017, 05:40 PM
I have this problem with C754e
In one-side every thing is OK, but when I print two-side, the first side (which is printed last) is with little dots.
I have tested on PaperOne and DoubleA papers, the same results

copyman
02-07-2017, 01:21 AM
Problem Solution
ID: KBA00029701
Related Products:bizhub C754e,bizhub C654,bizhub C654e,bizhub C754
Related Options:


Problem
White spots (Starry night) on second side.

Solution
CAUSE: Firmware requires updating.

SOLUTION: Install firmware version K5 or newer and perform the following.

1. Service mode =>System 2 => software switch change dip switch 59 to hex 01.
2. Administrator mode => Security Settings =>Security Details. Change the following Engine Dip switches.


Engine DipSw 25 to Enable
Engine DipSW 26 to Enable

3. Make the following adjustments in Service Mode =>Image => Process Adjustment


Transfer adjust => 2nd side transfer -5

4. Service mode => Machine => Fusing Temperature


Adjust Fuser Temperature to -10

Brett GS
09-07-2017, 08:12 PM
Hi all
I have got the same issue.
Machine worked fine until a brand new transfer belt was replaced,tried another new belt but no luck.
I have followed and applied all the above mentioned settings,the paper quality is decent.
Have the material quality that KM are using on the belts
nowdays gone down/cheap?.

Thanks
Brett

Custom Search