PDA

View Full Version : Bizhub C452 Scanning Quality Issue


Custom Search


integritybob
02-17-2015, 07:13 PM
All scans show fine pink lines over entire image across scan direction (parallel with exposure lamp). Shows up in scans and copies, but print jobs are fine, indicating problem is in the scanner area. Doesn't matter if original is scanned using feeder or placing on glass. See image.

I have never had a scanning issue like this before, so this had me scratching my head. I did the obvious old school stuff (clean mirrors, etc.) which had no effect.

CCD? Any suggestions would be greatly appreciated.

--Bob

28056

allan
02-17-2015, 08:47 PM
Is this a new install?

Synaux
02-17-2015, 09:19 PM
Reseat your data ribbon cables, I would suspect the scanner relay board before the CCD--looks more like a data issue to me.

Synaux
02-17-2015, 09:24 PM
Also, are there any codes??

integritybob
02-18-2015, 01:51 AM
Is this a new install?

No, the customer has had the unit for about a year with no problems, had not moved it or made any changes, and the scan issue was the reason for the service call.

--Bob

integritybob
02-18-2015, 01:53 AM
Also, are there any codes??

No malfunction codes, no P codes, unit functions normally in every way except for the scan issue.

--Bob

integritybob
02-18-2015, 01:55 AM
Reseat your data ribbon cables, I would suspect the scanner relay board before the CCD--looks more like a data issue to me.

Thanks, I'll give the ribbon cables a shot before I start replacing boards.

--Bob

blackcat4866
02-18-2015, 01:58 AM
Perhaps the "Lines Of Shame"? =^..^=

emujo
02-18-2015, 02:45 PM
Not Lines of shame...looks like a filter problem in the CCD. This MFP has been around for some time, wouldn't surprise me to see boards going bad. Emujo

Custom Search