Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Trusted Tech 50+ Posts TA_Tech's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Durban, KZN
    Posts
    71
    Rep Power
    28

    Canon iR1435iF Jam 014C

    Strange issue with a machine giving 014C jam code. I've been to site 5 times, and I've seen it jam, but it would just stop jamming and run fine for a while and then it starts again to jam every 2 to 9 pages. The code says its a delay to pre-reg, Fixing Delivery, or delivery full sensors. every time that it jams the lead edge of the page is just come out of the fuser, and there is another page stuck at pickup.

    I've changed pickup rollers, as a precaution and cleaned the the rest of them. Swapped photo interrupters to see if jam location changes. inspected paper path for defects but found none. machine is still low mileage, only 41000 on the clock.

    Now i have picked it up and brought it to my workshop for thorough testing, and i've printed almost 1000 pages and not 1 jam? Any body have any ideas?

    thanks for any help

  2. #2
    Multibrands Tech 250+ Posts rapidocument's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Los Angeles, CA.
    Posts
    382
    Rep Power
    22

    Re: Canon iR1435iF Jam 014C

    I'd try to clean and relube the fuser film, it might be running slower at a times and not passing the copy at correct speed, these models have known issues with their fusers.

    P.S. Also the retard roller torque limiter is a known troublemaker for these series.
    Last edited by rapidocument; 04-13-2021 at 06:13 PM. Reason: additional info

  3. #3
    Trusted Tech 50+ Posts TA_Tech's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Durban, KZN
    Posts
    71
    Rep Power
    28

    Re: Canon iR1435iF Jam 014C

    Quote Originally Posted by rapidocument View Post
    I'd try to clean and relube the fuser film, it might be running slower at a times and not passing the copy at correct speed, these models have known issues with their fusers.

    P.S. Also the retard roller torque limiter is a known troublemaker for these series.
    Thank you for advise.

    I did try another fuser but same problem.

    In the end, I stripped the main drive and cleaned the excess grease on the big gear. this is also a known problem, but with different symptoms... it keeps feeding when that is the problem. but, since i have done this the machine is behaving.

    thank you again

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-= -= -= -= -=


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here