Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Field Supervisor 500+ Posts
    Color registration keeps shifting on task alfa solution

    n25an's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    miami, florida
    Posts
    501
    Rep Power
    25

    Color registration keeps shifting on task alfa solution

    I contacted the help desk and was told to go into mode u467

    turn registration off

    then cycle machine off and on...

    then to print a registration sheet...

    sometimes this works if it does then go back into u467 and turn it back on...

    cycle machine off and on...

    then go back to color registration and check...

    if it holds then you end...

    if it does not then you go into mode u467...

    make sure color registration is set to off...

    then exit out to main machine and go from there...

    you would then set color registration

    go back into mode 467 and turn color registration

    cycle power and check registration...

    settings would hold...

    with the task alfas however... they will drift back to the same bad color registration problem...

    this truly can be caused by the transfer belt but that is doubtful...

    here is the fix as presented by not the help desk but one of kycera's systems engineer...

    STEPS TO DO COLOR REGISTRATION

    PURPOSE FOR THIS DOCUMENT.

    IF YOU FIND THAT COLOR REGISTRATION KEEPS SHIFTING...

    STEP 1 RUN U119

    STEP 2 RUN U412

    STEP 3 RUN U464 AC CALIBRATION

    STEP 4 CYCLE MACHINE OFF AND ON

    STEP 5 RUN DRUM REFRESH

    STEP 6 RUN DEVELOPER REFRESH

    STEP 7 RUN COLOR CALIBRATION

    STEP 8 RUN COLOR REGISTRATION

    STEP 9 RUN GRAY SCALE

    I just thought someone would like to know...

    Sad To Say I Don't Have a Life
    I do this stuff on the weekends too

  2. #2
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Color registration keeps shifting on task alfa solution

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,976
    Rep Power
    259
    With a few added steps (u119, u412), this is the typical color calibration on TASKalfa. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  3. #3
    scrub 500+ Posts jmaister's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    somewhere
    Posts
    571
    Rep Power
    22
    Would this be applicable to the voyagers?


  4. #4
    Senior Tech 100+ Posts Metalvoc's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    155
    Rep Power
    22
    The important thing that I've found is to always run Color Calibration after Registration. Running Gray Adjust does the same thing, since the machine runs calibration before starting. I don't recall having the same problem with the voyagers, but after all the registration problems I've had with the taskalfas, I am in the habit of making calibration my last step on all kyoceras.


  5. #5
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Color registration keeps shifting on task alfa solution

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,976
    Rep Power
    259
    Quote Originally Posted by jmaister View Post
    Would this be applicable to the voyagers?
    It's a little different, simpler with the Voyagers:

    STEP 1 Turn of Auto Color Registration in U467, exit service mode

    STEP 2 Turn on Auto Color Registration in U467, exit service mode

    STEP 3 RUN Developer REFRESH

    STEP 4 RUN COLOR CALIBRATION

    STEP 5 RUN COLOR REGISTRATION (detailed)

    STEP 6 RUN GRAY SCALE

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

  6. #6
    Field Supervisor 500+ Posts aabarnes1's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Dublin
    Posts
    619
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by blackcat4866 View Post
    It's a little different, simpler with the Voyagers:

    STEP 1 Turn of Auto Color Registration in U467, exit service mode

    STEP 2 Turn of Auto Color Registration in U467, exit service mode

    STEP 3 RUN Developer REFRESH

    STEP 4 RUN COLOR CALIBRATION

    STEP 5 RUN COLOR REGISTRATION (detailed)

    STEP 6 RUN GRAY SCALE
    step 1 and 2 are the same! is this intentional blackcat?

    Grant me the serenity to accept the things I cannot change.

  7. #7
    Master Of The Obvious 10,000+ Posts
    Color registration keeps shifting on task alfa solution

    blackcat4866's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Lapeer, Michigan
    Posts
    15,976
    Rep Power
    259
    Quote Originally Posted by aabarnes1 View Post
    step 1 and 2 are the same! is this intentional blackcat?
    Corrected: it was supposed to say "On" (but you knew that)
    I was just testing you. =^..^=

    If you'd like a serious answer to your request:
    1) demonstrate that you've read the manual
    2) demonstrate that you made some attempt to fix it.
    3) if you're going to ask about jams include the jam code.
    4) if you're going to ask about an error code include the error code.


    blackcat: Master Of The Obvious =^..^=

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Get the Android App
click or scan for the Copytechnet Mobile App

-=-=-=-=-=-


IDrive Remote Backup

Lunarpages Internet Solutions

Advertise on Copytechnet

Your Link Here